Haber - Büşra KURU

1. Daha çok işi, daha hızlı yaparsın. Telefonuna bildirim gelip gelmediğini merak etmediğin sürece dikkatin daha az dağılacak, böylece daha çok işi halledebileceksin. Sosyal medyanın en önemli sorunlarından birisi dikkatimizi sürekli dağıtması. Sırf bu yüzden çağın en büyük sorunu.

2. Yaratıcılığın güçlenecek. Eğer yaratıcılığını kaybettiğini bir şeyler üretmekte zorlandığını hissediyorsan, bu muhtemelen sosyal medya alışkanlıklarından kaynaklanıyor. Hayal kurmayı, bir şeyler yazmayı ya da düşünmeyi, hayata karışmayı denediğinde yaratıcılığını geri kazanacaksın.

3.Başlarda gergin hissedebilirsin. Sosyal medyayı bırakmanın etkilerinin büyük çoğunluğu pozitif olmasına rağmen, muhtemelen başlarda yaşayacağın ilk iki his gerginlik ve stres olacak. Tüm bunların nedeni ‘’bir şeyleri kaçırıyormuş’’ gibi hissetmen. Oysa hayat sosyal medyadan çok sokakta.

4. Bu gerginlik yerini stressiz bir hayata bırakacak. Sosyal medya her an ulaşabileceğimiz, 7gün 24 saat elimizin altında bulunan bir haber ve bilgi kaynağı olduğu için iyi ya da kötü bir sürü olayla sürekli zihnimizi meşgul ediyor. Bunlardan uzak durmayı bir alışkanlık haline getirdiğinde ise, elbette çok daha stressiz bir hayat yaşamaya başlayacaksınız.

5. Daha kendinde emin hissedeceksin. Hepimiz sosyal medyada kendimizi “çok mutlu, çok başarılı, iyi gelirli “ hissettirmeye çalışıyoruz. Oysa hiçbirimizin hayatında iyi şeyler olmuyor. Bu yüzden sosyal medyadaki kimliğimiz ile gerçek hayattaki kimliğimiz arasında bir uçurum oluşuyor. Bu uçurumda peşinden kendinden emin olmama, kendine güvenmeme hissini beraberinde getiriyor. İyisiyle kötüsüyle yaşadığın hayatı sahiplenebilmeye, sosyal medyadan uzaklaştığında başlayacaksın.
 

6.Daha çok uyuyacaksın. Facebook’taki bildirimlerine bakmadan gözünü kapatmıyorsun, sosyal medyayı bıraktığın anadan itibaren uykun daha uzun ve verimli hale gelecek.
 

7.İletişim şeklin değişecek. Aslında iletişim şeklin bin yıllardır insanlığın iletişim şekli olan yüz yüze iletişim geri dönecek.