Önümüzdeki hafta sonu 20 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek LGS ve 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek YKS'nin olduğu saatlerde sınırlı bir şekilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi.

"YOĞUNLUK OLMAMASI İÇİN..."

Gelişmeyi duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, günün gençlere ayrılması için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler."

LGS VE YKS GÜNLERİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, LGS ve YKS günlerinde sokağa çıkma kısıtlanması uygulanacağını açıkladı. LGS sınavı 20 Haziran 2020 tarihine denk geliyor. YKS sınavı ise 27-28 Haziran 2020 tarihinde.

EN SON SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANAN İLLER

En son Mayıs ayının son hafta sonunda büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.