Seçmen kütüğü listeleri bugün itibariyle Alanya'daki tüm muhtarlıklarda askıya çıktı. Askıya çıkan listeler 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de ise askıdan indirilecek. Öte yandan aynı tarihlerde yurtdışı seçmen kütüğü listeleri de çıkarken, oy kullanabilecek gurbetçilerin listeleri Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi internet sitesi www.ysk.gov.tr adresinden yayımlanacak.

Gurbetçiler, yurt dışı temsilcilikleri ve gümrük kapılarında 7 Haziran'dan itibaren oy kullanmaya başlarken, temsilciliklerde 19 Haziran, gümrük kapılarında ise seçim günü de dahil oy verebilecekler. Birinci oylama için 24 Haziran 2000, seçimin ikinci oylamaya kalması halinde 8 Temmuz 2000 tarihinde ve daha önce doğan kişiler Türkiye Cumhuriyeti kimlikleriyle İl ve İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvurarak oy kullanabilecekler.

Alanya'daki seçmen listelerinin askıya çıktığını ifade eden Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Musa Akın, "Listede ismi olmayanlar mahallemizde oy kullanmak isteyen vatandaşlar kendi adına ait elektrik, su ya da telefon faturası ila İlçe Nüfus Müdürlüğüne ikamet kaydını yaptırıp oradan alınan belgeyi ilçe seçim kuruluna teslim etmeleri gerekir" diye konuştu.