p>Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, her yıl 24 meslek gurubu ile gerçekleştirdikleri kahvaltılı istişare toplantılarının 4.’sünün startını verdi. Şahin göreve geldikleri ilk 6 ayda üye odaklı projeleri tamamladıklarını hatırlatarak; Üyelerimize verdiğimiz taahhütleri  yerine getirdiklerini belirtti. Üye aidatları konusunda da önemli bilgiler paylaşan Şahin, üye aidatlarına zam yapmadıklarını belirterek, “ALTSO bünyesinde kullanılan internet, sms ve telefon ücretlerinde yeni düzenlemeler yaptık. Yeni anlaşmalar neticesinde odanın bütçesine yansıyan yükü hafiflettik. Yaklaşık yüzde 30-40 oranında rakamlarda para odamızın bütçesinde kaldı” diye konuştu. 

\ \ \ \

50 bin kişiye sertifika verdik

\ \ \ \

ALTSO’nun eğitim çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Şahin, tüm eğitim çalışmalarını ALTSO Akademi adı altında topladıklarını belirterek, ALTSO Akademi’nin 2017 yılı 2. Dönem Kişisel Gelişim seminerlerinin de önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi. Başkan Şahin, ALTSO yönetimi olarak hedeflerinin görev süresi boyunca toplamda 50 bin kişiye sertifika vermek olduğunu da vurguladı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçemizde gerçekleştirilen her türlü organizasyona destek olduklarını aktaran Şahin, “Odamız ilçemizde gerçekleşen ve tanıtıma katkı yapan tüm sosyal, sanatsal ve spor organizasyonlarında yerini almaktadır. Bu kapsamda, turizm festivali, jazz günleri, plaj voleybolu, plaj futbolu, triathlon, off road gibi organizasyonlara oda bütçesinden destek olundu” dedi.

\ \ \ \

KOSGEB destekli fuar ve iş gezileri

\ \ \ \

ALTSO olarak üyelerin uzun süreli vize alması konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını ve çok sayıda kişiyi de KOSGEB destekli fuar ve iş gezilerine götürdüklerini hatırlatan Başkan Şahin, “Üyelerimizin ufkunu açmak amacıyla yurt dışı organizasyonlara büyük önem verdik. Bunları yaparken Odanın bütçesini koruduk. Şahsım ve yönetim kurulum ve katılımcılar bu gezilerde kendi imkanlarını kullandı. Çok güzel temaslarımız oldu. Sayın Dışişleri Bakanımızın da desteğiyle yurt dışında en üst düzeyde karşılandık ve ağırlandık. Gittiğimiz yerlerin basınında da Alanya geniş yer buldu. Oda tarihinde ilk kez yurt dışı fuarda stant açtık. Bunları hep sizlerden aldığımız güçle yaptık. Ülkemizdeki diğer odalar şu anda bizim yaptıklarımızı yapmaya başladı. Özellikle son Suudi Arabistan’a yaptığımız iş gezisi ve Umre nedeniyle çok tebrik aldık. ” dedi.

\ \ \ \

Ankara irtibat ofisini üyelerimizin hizmetine açtık

\ \ \ \

Şahin, ALTSO yönetimi olarak her zaman üyelerle birlikte olacaklarını ifade ederek, “Üyelerimizin sorunlarını dinleyip çözüm üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz. Bu kapsamda ALTSO-Ankara irtibat ofisini üyelerimizin hizmetine açtık. Bundan ayrı olarak odamız bünyesinde hukuk ofisimizi açtık. Her Çarşamba ve Cuma günleri ALTSO üyelerine hukuk danışmanlığı hizmeti veriliyor. ALTSO yönetimi olarak odamıza bir de cenaze arabası kazandırdık. Bunu oda bütçesinden tek kuruş çıkmadan, yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımızın desteğiyle üyelerimizin hizmetine sunduk” dedi.

\ \ \ \

Üyelerimiz istedi biz yaptık

\ \ \ \

Şahin, üyelerden gelen istekleri tek tek not alarak, gereken çalışmaların yapılacağını dile getirdi. Sosyal medya, asistan servisi, KOSGEB destekli yurt dışı iş gezileri vize ofisi ve sticker çalışmaları gibi konulara da değinen Şahin, üyelerin istekleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Şahin’in konuşmasının ardından kahvaltıya katılan üyeler, yaşadıkları sıkıntıları ve yapılmasını istedikleri projeler konusunda söz alarak, Şahin’e ilettiler. Şahin, üyelerden gelen istekleri tek tek not alarak, gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.

\ \