Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ayrıca "Noterlik harç ve masraflarının tüm bankaların kredi kartlarıyla ödenebilmesini sağlayacağız." açıklaması yaptı.

YAŞLI, HAMİLE VE ÇOCUKLAR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, infaz sisteminin ıslah işlevine odaklı, etkili, doğru çalışması üzerinde durduklarını vurgulayarak sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu kapsamda şiddet içermeyen bazı suçlardan hükümlü olan yaşlı, hamile ve çocukların cezalarını, elektronik izleme merkezi aracılığıyla evde çekmesi alternatifi üzerinde duruyoruz. Hükümlü ve tutukluların yakınları ile görüntülü görüşmesi, elektronik dilekçe gibi yeni uygulama modellerinin geliştirilmesi de çalışma gündemimizde yer alıyor."

Hukuk yargılamalara ilişkin usul hükümlerinde de düzenlemeler öngördüklerini aktaran Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Asliye hukuk ve sulh hukuk mahkemeleri arasındaki görev ayrımının yeniden belirlenmesi, küçük miktarlı talep ve davaların basitleştirilmiş ve hızlı bir yargılama usulüyle çözülmesi" gibi konuların çalışma başlıkları arasında bulunduğunu açıkladı.

NOTERLERE YETKİ VERİLECEK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bazı çekişmesiz yargı işlerinde, belirli sınırlar altındaki delil tespitlerinde noterliklere de yetki tanınmasını hedeflediklerini açıkladı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, noterliklerde parmak izi ile kimlik doğrulama sisteminin kullanılmasını sağlayacaklarını da söyleyerek, satış bedelinin, noterde işlem gerçekleşmeden satıcı hesabına geçmesini önleyecek bir finansal entegrasyon oluşturulmasının düşünüldüğünü kaydetti.

KREDİ KARTI NOTERLERDE GEÇECEK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Noterlik harç ve masraflarının tüm bankaların kredi kartlarıyla ödenebilmesini de sağlayacağız." diye konuştu.