Alanya Belediyesi tarafından yürütülen “Muz Lifi Projesi” ve Selçuklu mimarisinin eşsiz eserlerinden Kızılkule Taksim İnternational Summer sayısında Türkiye ve Dünya’ya tanıtıldı.

Kızılkule

“Alanya’nın Alametifarikası Kızılkule” başlığıyla ele alınan yazıda, Kızılkule, mimarisinden tarihine, kırmızı tuğlalarından sekizgen yapısına kadar tüm detaylarıyla tanıtıldı. Haberin girişinde şu cümleler yer verildi: “Alanya Kalesi’ni tamamlayan bir yapı olmanın ötesinde, Ortaçağ askeri mimarisine ait görkemli bir anıt yapı olarak Anadolu’da türünün tek örneği olan Kızılkule, Selçuklu mimarisinin essiz örneklerinde biri.”

“Alanya’dan dünyaya muz lifiyle sanat”

Alanya Belediyesi’nin örnek çalışmalarında biri olan “Muz Lifi Proje’sine de geniş yer veren Taksim İnternational Summer Dergisi, muz bitkisinin Alanya’ya ilk gelişinden başlayarak Muz Lifi Projesi ve muz lifinden elde edilen ürünlere varıncaya kadar muzu tüm detaylarıyla ortaya koydu. “Alanya’dan Dünyaya Muz Lifiyle Sanat” başlığıyla duyurulan haberin girişinde “Muz bitkisinin Türkiye’ye ilk girdiği yer Alanya! Alanya Belediyesi, ekonomik bir değer olan muzu, kültürel bir ürüne de dönüştürmüş durumda.” denildi.