Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan adayı Mustafa Tuna, İnşaat Mühendisleri Odası Alanya Temsilcisi Murat Yıldız ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Sektörün gelişmesine yönelik fikir alışverişlerinin yapıldığı toplantıda, ALTSO Başkan adayı Tuna projelerini açıkladı.

Ortak akıl gücü

Alanya’nın her anlamda büyümesi için bölgede bir ortak akıl gücünün şart olduğunu belirten ALTSO Başkan adayı Tuna, “Alanya’nın gelecek planlamasının yapılabilmesi adına; geçmiş dönemlerde yerel yönetimlerde bulunmuş, kamu kurum ve kuruluşlarında üst düzey yöneticilik yapmış kişiler belirlenecek. ALTSO, siyasi partiler, meslek odalarında başkanlık ve üniversitelerimizde öğretim üyeliği yapanlar bir araya gelecek. Bölge için fikir üretecek Alanya için elini taşın altına sokacak bu akil insanlardan Alanya Danışma Meclisi oluşturulacak” dedi.

Bildiri olarak yayımlanacak

Akil insanların belirli zaman aralıklarında bir araya geleceğini söyleyen ALTSO Başkan adayı Tuna, “Dört ayda bir yapılması planlanan toplantılarla Alanya’nın gündemi ve geleceği tartışılıp, akil insanların görüş ve önerilerine başvurulacak. Ortaya çıkan görüş ve öneriler, yerel yöneticiler, siyasiler ve Alanya kamuoyunun faydalanması için Danışma Meclisi Bildirisi olarak yayımlanacak. Oluşumun yazı işleri yönetimi ALTSO tarafından yürütülecek. Odamız bu bildirilerin sonuca ulaşmasını takip edecek” ifadesini kullandı.

Ortak gaye Alanya

 Alanya’nın gelişmesine katkı sunacak herkesin dinleneceğini belirten Tuna, “Alanya için üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya hazırız. Alanya sevdamız için mücadele vermek benim ve ekip arkadaşlarım için boynumuzun borcu. Ne olursa olsun ortak gayemiz bölgemizi kalkındırmak, yeni projeler yeni fikirler doğrultusunda birleşmektir” diye konuştu.

Alanya’ya katkı sunar

Ziyaretten dolayı memnun olduğunu söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Alanya Temsilcisi Yıldız, “Alanya için güzel bir düşünce. Ortak aklın olduğu yerde beraberlik, gelişim ve güç vardır. Alanya’nın büyümesine katkı sunacağından hiç şüphem yok” dedi. Konuşmaların ardından ALTSO Başkan adayı Mustafa Tuna, ALTSO Meclis üyesi Fevzi Yüksekkaya, İMO Alanya Temsilcisi Yıldız ve İMO Alanya Temsilciliği yönetim kurulu üyeleri, günün anısına fotoğraf çektirdi.