2012 yılından bu yana Alanya’da görev yapan İlçe Müftüsü Mustafa Topal Müftüler kararnamesi ile Bilecik’e tayin edilmişti. Bilecik Bozüyük’te görevine başlayan Mustafa Topal “Bozüyük’te gerek imam hatip görevlileri gerekse Kuran kursu hocaları ile birlikte din hizmeti görevini en iyi şekilde yapmaya çalışacaklarını belirtti.

MÜFTÜ MUSTAFA TOPAL KİMDİR?

1963 tarihinde Aksaray’ da doğdu. İlk tahsilini kendi köyü Aksaray merkeze bağlı Boyalı'da yaptı. İmam Hatip Lisesini 1983 yılında Niğde'de tamamladı. Aynı yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne kaydoldu ve buradan 1987 yılında mezun oldu.

Müftülük-vaizlik imtihanını kazanarak 1988 yılı Ocak ayında Antalya Gebizli Eğitim Merkezi'nde kursiyer İmam-Hatip olarak ilk görevine başladı. Aynı yıl Mart ayında Konya İli Ilgın İlçesi’ne vaiz olarak atandı. Vaizlik görevi esnasında hafızlığını tamamladı. 1992 yılında Aksaray İli Sarıyahşi İlçesi’ne müftü olarak atandı.

1996 yılında Almanya’ya din görevlisi olarak görevlendirildi. 2002 yılında Almanya dönüşü Gümüşhane Müftü Yardımcılığına atandı. İlçe Müftüsü olarak 2004 yılında Mersin ili Bozyazı İlçesi’ne, 2007 yılında aynı il Erdemli İlçesi’ne, 2012 yılında Antalya ili Alanya İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. 2018'de yayınlanan Müftüler Kararnamesi ile Bilecik Bozüyük'e atandı.