p>Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, önceki gün  katıldığı TOBB Konsey toplantısını basına değerlendirdi. 2017 yılının son aylarında yapılması planlanan Altso seçimleri ile, 2018 yılı içinde yapılacak Yerel seçimlerle ilgili konuşan Altso Başkanı Şahin’’ Ben görev adamıyım. Halk ne görevi verirse kaçmam. O görevi yüklenirim’’dedi.

\ \ \ \

Alanya için güzel şeyler konuştuk

\ \ \ \

Şahin, \\\\\\\"Genel konular arasında ülke gündemimiz vardı. Gündemde olan konular üzerine konuşuldu. Biz buradan Alanya\\\\\\\'nın genel sorunlarıyla ilgili biliyorsunuz TOBB\\\\\\\'un şura kitabına da soktuğumuz turizmciye destekle ilgili konular vardı. Bu konular ele alındı. Ayrıca ben Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüştüm. Buradaki genel yapılması gereken eksik kalan sorunların da tekrar gündeme taşınması için kendisine ilettik. Başta Gazipaşa Alanya Havalimanımızın otopark sorunu vardı. Ama sayın Bakanımız bunları yakinen takip ediyor. Akdağ Kayak Merkezi\\\\\\\'ni yine bakanımız ile birlikte takip ediyoruz.

\ \ \ \

imalatçı firmaları Güzelbağ toplayacağız

\ \ \ \

Biliyorsunuz Orman Genel Müdürlüğü, Milli Parklar Genel Müdürlüğü buranın milli park özelliğini kaybettiğiyle ilgili bir yazı almıştık. Şuanda bu yazı Turizm Bakanlığımızın elinde. Biran önce harekete geçip buranın Alanya Belediyesi\\\\\\\'ne devir edilmesini sağlayacağız. Hem yılan hikayesine dönmüş Akdağ Kayak Merkezi\\\\\\\'ni çözeceğiz, hemde çözdükten sonra gelirinin Alanya\\\\\\\'da kalmasını sağlamak için Alanya Belediyesi\\\\\\\'ne devri için biz ALTSO olarak öncülük edeceğiz. Bunun yanında bilindiği üzere Toptancı Hali Projemiz vardı. Bunu da başta Alanya, Demirtaş, Konaklı ve Payallar olmak üzere 4 hali inşallah Payallar\\\\\\\'da birleştireceğiz. Biz projeyi tahmini 1,5 ay önce tam tamamladık ve Büyükşehir Belediyesine teslim ettik. Onlarda zanndersen Ekim ayında ihaleye çıkaracaklar. 2018\\\\\\\'in ortalarında Toptancı Halimiz de tamamlanmış olacak. Ayrıca Sanayi Projemizde 1000\\\\\\\'lik ve 5000\\\\\\\'lik planları Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yaptık.  Şuanda 18\\\\\\\'nci madde uygulanacak. Bu arada bizde Maliye Bakanlığı\\\\\\\'ndan kooperatifimize devrini alacağız. Çünkü Sanayi Sitesi olarak gözüküyordu orası kooperatifimize devredilmesi için küçük sanayi sitesi olarak lekelettik. 1000\\\\\\\'lik ve 5000\\\\\\\'lik planlarının askı süreleri bitti 18\\\\\\\'nci madde uygulamasına geçildi. Bununda Ankara\\\\\\\'da takipçisiyiz. İnşallah en kısa sürede sanayimizi de faaliyete geçireceğiz. Şuanda yapılacak olan sanayi bizim şimdi ki sanayimizin 3,5, 4 katı. Bütün imalatçı firmaları Güzelbağ\\\\\\\'ya taşıyacağız. Arkadaşlar marka şehir olma yolunda, Alanya\\\\\\\'mız marka değerini yükseltmeye devam ediyor. İçimizden ilk defa bir bakan çıktı. Alanya\\\\\\\'mızın ve Türkiye\\\\\\\'mizin gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu. Allah razı olsun kendisinden. Şuanda kendisi Türkiye\\\\\\\'nin de gururu olmuştur. Son yaptığı çıkışlarıda hepimiz gördük ve gururlandık. Alanya\\\\\\\'nın evladı olduğu için. Alanya\\\\\\\'nın marka değerini yükseltmek için bu tip projelerin çoktan yapılması gerekiyordu. Bakın Turizm Meslek Yüksek Okulu yaptık. Bitiremezsiniz dediler. ALTSO olarak 5 ayda projeyi bitirdik. En önemli sorun ara eleman sorunuydu. Alanya\\\\\\\'nın 3 tane lokomotifi var. Tarım, turizm ve inşaat. Bu üçüyle de ilgili çalışmalarımız var\\\\\\\" dedi.

\ \ \ \

Altso seçimleri 2017 yılı Ekim- Kasım ayında

\ \ \ \

\\\\\\\"Türkiye\\\\\\\'de 2018 yılıda yapılacak olan 3 seçimin tarihleriyle ilgili bir değişiklik yapılması konuşuluyor, bununla ilgili ALTSO\\\\\\\'nun seçim takviminde bir değişiklik olacak mı? sorusuna Şahin, \\\\\\\"ALTSO\\\\\\\'nun seçim takvimi bizim zannedersem 2017 yılının Ekim, Kasım ayı gibi olacak. TOBB\\\\\\\'da yapılan Konsey toplantımızda da Rifat bey bunu açıkladı. Net olarak söylediler bunu da\\\\\\\" yanıtı verdi. 

\ \ \ \

Ben görev adamıyım

\ \ \ \

ALTSO Başkanlığı için tekrar aday olup olmayacağı ile ilgili soruya ise Şahin, \\\\\\\"Bir yere adayım, yada aday değilim demeyi ben çok etik bulmuyorum. Gerçekten biz sıkıntı bir süreç yaşadık. Bir kumpas ve iftira atıldı bize. Bunlarında kumpas olduğu ispatlandı. O sıkıntılı süreci de atlattık. Bu süreçte Alanya\\\\\\\'mızdan Allah razı olsun bizlere sahip çıktı. Bizim abdestimizden hiç bir zaman şüpheleri olmadı. Aslında ben çok yakın çevreme bile paylaşmamama rağmen artık bu dönem noktalayayım diye  düşünüyordum. Bir kaç yıl dinleneyim, hemde çocuklarım üniversiteye hazırlanıyordu. Onlarla da ilgileneyim yine 2-3 yıl sonra bir yerlerden başlarız memleketimize hizmet etmeye diye düşünüyordum. Ancak Alanya\\\\\\\'mızın bize böyle sahip çıkması inanın bizim fikrimizi büyük ölçüde değiştirdi. Biz hiç bir zaman hizmetten kaçmayız. Alanya halkı ve işadamlarımız bize ne görev verirse biz onu yaparız\\\\\\\" dedi. 

\ \ \ \

Neden olmasın, kısmette varsa olabilir.

\ \ \ \

Altso Başkan Mehmet Şahin, 2018 yılında yapılması planlanan Yerel Seçimler\\\\\\\'de Ak Parti\\\\\\\'den Alanya Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili adının geçmesiyle ilgili soruya ise, \\\\\\\"Biz hiç bir alanda hizmetten kaçmayız. Halkımız bize ne görev verirse biz onu yaparız. Samimiyetle söylemek istiyorum, ben şuanda bindiğim aracın ve oturduğum evi düşünemezdim. Rabbimizin sayesinde bunu bize Alanya\\\\\\\'mız verdi. Bu süreçte de nasıl sahip çıktıklarını sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. Onun için verilen hiç bir hizmetten kaçmam\\\\\\\" yanıtı verdi. 

\ \ \ \

 

\ \