p>Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ve yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı komite bilgi alış veriş toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun her projelerinde tam destek olduğunu savundu. “Üyelerimizden aldığımız güç ve teveccühü doğru kullanmaya özen gösteriyoruz” diyen ALTSO Başkanı, en büyük avantajlarının da her projede kendilerine öncülük eden Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olduğunun altını bir kez daha çizdi. Çavuşoğlu’nun memleket ve ülke sevdalısı bir siyaset ve hizmet adamı olduğuna dikkat çeken Şahin, “Doğalgaz Projesi, Hal Projesi, Sanayi sitesi Projesi, AKDAĞ; Kriz anında Alanya’mızdaki Rus ve diğer yabancılar ile yaptığımız organizasyonlar ve diğer tüm çalışmalarımızın başarısında Sayın Bakanımızın büyük payı var. Kendisine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

\ \ \ \

Elimizi taşın altına koymaya her zaman varız

\ \ \ \

Oda olarak tek hedeflerinin hizmet olduğunu da vurgulayan Şahin, “Gerek Ankara’da, gerek ise Alanya ve Antalya’daki yerel idareler ile uyumlu çalışıyoruz. Hizmetin olduğu yerde elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz. Tanıtımda da, üyelerimizin beklentilerinin karşılanması noktasında çalışmalarımızı idarecilerimizin desteğini alarak yapıyoruz. Üyelerimizin ve Alanya’mızın menfaatleri ne gerektirirse onu yapmaktan da çekinmiyoruz” diye konuştu.

\ \ \ \

Ara eleman sıkıntısı ortadan kalkacak

\ \ \ \

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu hakkında bilgiler veren Başkan Şahin, okulun rekor süreyle 5 buçuk ayda tamamlandığını söyledi. ALTSO Meclisi olarak ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu yapma kararı almalarının ardından, ‘Yapamazsınız, bu bütçeyle zor’ tarzı eleştiriler aldıklarını belirten Başkan Şahin, her türlü fedakârlığı göstererek okulu 6 ayda bitirdiklerini dile getirdi. Söz verdikleri gibi okulu 2016-2017 Eğitim sezonuna yetiştirdiklerine değinen Başkan Şahin, turizm sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısının ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu sayesinde ortadan kalkacağını söyledi.

\ \ \ \

Doğalgaz müjdesi geldi

\ \ \ \

Alanya’ya doğalgazın gelmesi için 2014 yılında imza kampanyası başlattıklarını ve bu kampanyayla 93 bin imza topladıklarını aktaran Başkan Şahin, “BOTAŞ Genel Müdürlüğü\\\\\\\'nün, nüfusu 20.000\\\\\\\'den fazla olan ilçelerde yatırım yapma kararı için alınan Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete\\\\\\\'de yayımlandı. Bu kararla Alanya’mıza doğalgaz gelmesinin önü açıldı. Bu açıdan çok mutluyuz. Bildiğiniz üzere doğalgazı Alanya gündemine ilk biz taşımıştık. Hem tarım hem de turizmde doğalgazın kullanılması ile enerji maliyetleri bölgemizde azalacaktır. Biliyorsunuz doğalgazın Alanya’mıza gelmesi için bir imza kampanyası gerçekleştirmiştik. Alanya’mızda başta belediyemiz olmak üzere tüm kurumlardan ve siz değerli meclis üyelerimizden destek gördük. Topladığımız 93 bin imzayı da dönemin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız’a sunduk. Doğalgaz projemizde de bize yine Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu destek ve öncü olmuştu. Buradan bir kez daha kendisine şükranlarını sunarım. İnşallah doğalgazı 2 yıl içinde Alanya’mıza getireceğiz” dedi.

\ \