Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel 10 Ekim'de Alanya'dan başlayacak, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ve 11 Ekim'de yapılacak olan teleferik açılışına meclis üyeleri ve tüm Alanya'ya davet etti. Başkan Yücel, "10 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, yine Alanya'dan başlayarak İstanbul'da noktalanacak. Şimdiden bu organizasyona tüm halkımızı davet ediyorum. Bir gün sonra da 11 Ekim'de hep birlikte teleferiğin açılış programını düzenleyeceğiz. Teleferiğin resmi açılışını gelecek hafta yapacağız" dedi

Başkan Yücel, "Bölgemizden çok değerli insanlar çıkıyor. Geçen hafta da Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına seçildi. Şahsım, meclisime ve bölge halkım adına önceden de kutlamıştım, bir kez de sizlerin huzurunda Uysal'ı bir kez daha kutluyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun." Şeklinde konuştu

Muz lifi ses getirecek

Alanya'nın Uğrak Mahallesi'nde açılması hedeflenen muz lif fabrikası ile ilgili son gelişmeleri aktaran Başkan Yücel, "Geçtiğimiz eylül ayı içerisinde güzel organizasyonlara evsahipliği yaptık. Yıllardır süregelen triatlon organizasyonu vardı. Bu organizasyonu cumartesi gerçekleştirdik. Cumartesi akşam hem kozanın hem de muz lifinin önemini ve belediyemize ait olan patentini ve sesimizi duyurmak adına bu ülkenin tekstil sanayisine alternatif olarak bir şeyler üretmek adına bizlerin, sizlerin, müdürlüklerimizin gayretleriyle muz lifi ülkemizde ses getirmeye başladı. 2 meclis önce belediyemizde Uğrak Mahallesi'ne 16 bin metrekare alan üzerine yapılacak muz lifi fabrikası konusunu Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne havale etmiştik. Şimdi de görüyoruz ki, ne kadar güzel, anlamlı ve gelecek vaad eden bir proje. Cumartesi günü gerek ülke çapındaki ünlü kişilerin gerek bölgemize yatırımlarıyla yön verecek olan kişilerin bu organizasyona dahil olmasıyla çok güzel bir etkinlik oldu. Hala daha kalenin, bedestenin yerini yeni öğreneneler oldu. Buradan çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Ben bu organizasyonlarda emeği geçen personele, meclis üyelerine, katkı sağlayan sponsorlara çok teşekkür ederim." diye konuştu.

25 milyon TL kredi

Mecliste 25 milyon TL kredi çekilmesi için Yücel'e yetki verilmesi konusunda söz alan AK Parti'li Kerim Başkaptan, "Biz Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile ilgili olan borçlanmada, altyapı yatırımı olduğu, hatta bunun geri dönüşümüyle alakalı zaman alsa bile, sosyal belediyecilik anlamında yenilenebilir enerjnin özendirilmesi için belediyelerin ve diğer kamu kurumlarının bu konuda öncülük etmesi gerektiği için biz buna evet oyu kullanmıştık. Belediye hizmet binasıyla ilgili olan kısmı için ise mevcut belediye hizmet binasının şu anda kapasitesinin belki yeterli değil. Sizin bununla ilgili bu binayı yıkacağınızı, onaylama meclisten geçtikten sonra da gazetelerde Alanya'ya kent meydanı geleceğiyle ilgili açıklamalarınız vardı. Alanya Belediye binasının yerinin yanlış olduğu, bu yatırımın şu anda gereksiz olduğu, ve bununla ilgili biraz daha zamana gerek duyulduğu için biz ret oyu kullanmıştık. Daha sonra tekrar İçişleri Bakanlığı'ndan yetki alınmasıyla ilgili biz çekimser oy kullanmıştık. Yalnız şu anda görüyoruz ki, galiba İller Bankası'yla alakalı üst yapıyla ilgili birtakım sıkıntılar oluştu. Yani kredi verilmemesiyle ilgili ve döndü dolaştı ve tekrar özel bankalardan veya kamu bankalarından nakit bulunmasıyla ilgili bir pozisyona geldi. Belediye hizmet binasının ihalesi yapıldı. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Keşke bu kredi çıktıktan, onaylandıktan sonra ihale yapılmış ve önümüzü daha net bir şekilde görüyor olabiliseydik. Biz daha önce bu projeyle ilgili yer yanlışlığını, bunun daha erken olduğunu, daha farklı ihtiyaçların karşılanmasını söylememize ve olumsuz oy kullanmamıza rağmen şu anda Alanya Belediyesi'nin önündeki bu tıkanıklığı açmak adına madem oradaki bir yatırım var, bu yatırım orada ne kadar yetişirse atıl kalacaktır. Alanya'nın önünün tıkanmaması ve belediye hizmetlerinin devam edebilmesi adına biz bu oylamada evet oyu kullanacağız ama bahsettiğim çekincelerin, daha öncesindeki şerhlerimiz ve birtakım söylemiş olduğumuz sıkıntılarımızın en azından bundan sonrai süreç içerisinde dikkate alınmasını rica ediyoruz" diye konuştu.

Konuyla ilişkin konuşan CHP Grup Sözcüsü Toktaş da, "Sanırım öncelikle 25 milyon değil, 10 milyon TL civarında bir miktar kullanmayı düşünüyorsunuz. Özel bankalardan kullanacağınız krediler yönünden 10 milyon TL'lik bir karar alsak, daha sonra İller Bankası'ndaki talebimiz devam etse. Bu şekilde bir dönüşüm yapmak imkanımız var mı? diye sordu. 

Şehre bir vizyon katmak için uğraşıyoruz

Başkan Yücel, "Şu anda inşaat başladı. Ben her zaman söylediğim gibi eleşirilere açık bir yönetim sergiledik. Bizim belediye sarayından önceki önceliğimiz kent meydanı. Biz her zaman için bu şehre bir vizyon katmak için uğraşıyoruz. Birlikte çalışmalarımız hep bu yönde. Bizim aciliyetimiz bu 20-25 milyon TL değil. Şehrin sosyal, kültürel hayatına bir şeyler katabilmek. Bunun için de bu meydana ihtiyacımız var. Bu meydanı yapabilmemiz için de bu belediye binasını eklerinin ve belediye hizmet alanı niteliğindeki yerlerimizi buradan acilen taşımamız gerekiyor. Benim her zaman için söylediğim buydu. Bunun arkasındayım. Belediye binası konusunda yerle ilgili her zaman eleştirilere açığız. Daha iyi bir yer varsa oraya yapalım diye ben de hepimiz de söyledik. Şu anda hizmet üretilebilirliği, ulaşımı açısından en ideal yer olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz bu projeyi hızlandırmak zorundayız. Gönül ister ki hiç kredi kullanmayalım. Ülkemizde gelir bütçelerinin nerdeyse yüzde 30-40'ı kredilerle yaşayan belediyeler var. 3,5 yıllık dönemimizde son 2 aya kadar hiçbir şekilde bir kuruş kredi almadık, kullanmadık. Geçmişe ait hem borçlarımızı hem de kredilerimizi ödedik. Yatırım yaparak büyüyen bir belediye haline geldik. Biz de bu borcun altından kalkacak bir güçteyiz. Şu anda buna ihtiyacımız var. Bu krediye Alanya Belediyesi'nin ihtiyacı olduğu için yetki istiyorum" dedi.