Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kiriş yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Türk toplumunda kadının yeri her zaman çok farklı olmuştur. Aile ve toplum içerisinde yer alan Türk kadınları tarihten bugüne kadar çok önemli görevler üstlenmişler, toplum olarak sağladığımız başarıların temek kaynağı olmuşlardır. Peygamber Efendimizin ‘Cennet anaların ayağı altındadır’ sözü de kadına verilen değeri gösterir.

Tüm dünya kadınları tarih boyunca bazı haksızlıklarla karşılaşmışlar ve dönem dönem ikinci plana atılmışlardır. İslam dininin önderliğinde kadınlara verilen değer artarak sürmüş ve günümüzde bu ayrımcılığın tamamen ortadan kalktığı bir hal almıştır. Kadınlarımız artık aile ve iş dünyasında etkili birer ferde dönüşmüş, tüm hak ve hukuksal başarıları kazanmışlardır. Dünyada hiçbir yerde kadınlara seçme seçilme hakkı verilmediği bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına bu hakkı tanıyarak Türk toplumunun kadına verdiği değeri tüm dünyaya göstermiştir. Bu yıl Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 94. yılını kutluyoruz. Kadınlarımız tarihimizde hem savaş hem de barış dönemlerinde büyük bir roller üstlenmiş, eşleri ve babaları ile birlikte cephede savaşan kadınlarımız, günümüzde dünya ticaretine yön veren, teknoloji üreten bireylere dönüşmüşlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü en içten dileklerimle kutlarken; azimli, fedakar kadınlarımızı saygı ve minnetle selamlıyorum.”