Haber: Burcu MUTLU

İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, herkese örnek olması gereken bir mülki amiri. Tam bir hayvansever olan Emiroğlu, makamını bir sokak kedisi olan ‘Kamu’ ile paylaşıyor. Evli ve iki çocuk babası olan Ersin Emiroğlu ve ailesi tam bir hayvansever aile. Ev içerisindeki kedileri dışında bahçesinde de kedilerin bakımını üstleniyor ve onlara ellerinden gelen yardımı sağlıyorlar. Sosyal medya üzerinden de sıkça hayvanlarla ilgili paylaşımlarda bulunan Kaymakam Emiroğlu, kendi beslediği hayvanların yanı sıra sahipsiz kedi köpekler için de yuva bulmaları için yardımcı oluyor.

Tam bir hayvansever olan Emiroğlu, makamını paylaştığı kedi ‘Kamu’ ile olan hikayesini sosyal medya üzerinden şöyle paylaşıyor;

Son dönemde artan hayvanlara eziyet haberleri ilgili de düşüncelerini aldığımız Kaymakam Emiroğlu, ‘Bu konuda söylenecek kelime bulamıyorum. İçimden geçenleri dışa da vurmak istemiyorum. Sadece bu gibi davranışları sergileyenlerin insan olamayacaklarını biliyorum.’ Şeklinde konuşarak o masum canlara eziyet ederek, öldürenlere tepkisi gösterdi.

Hayvanların da insanlar gibi Allah'ın yarattığı canlar olduğu için sahip çıkıp, sevmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatan Emiroğlu'nun bu davranışın herkesi örnek olması gerekir.