HABER - Gazete Alanya

Geçtiğimiz günlerde Gazete Alanya’nın yapmış olduğu “Alanya’da CLK’nın faturaları vatandaşa sigara yedirtiyor” isimli haberi ile CLK’ya tepkiler oldukça sert olmuştu. Alanya’nın sevilen isimlerinden Arap Özcan, CLK’nın elektrik faturaları yüzünden sigarayı bırakmak yerine adeta yediklerini söylerken, benzer faturalar ile karşılaşan vatandaşlarda paylaşım ve yorumları ile Özcan’a destek vermişti.

Yarın EPDK elektriğe zammı görüşmek için toplanacak. Sektörel kaynaklar ise bu toplantıdan elektrik fiyatlarına yüzde 10-15 aralığında bir zam kararı çıkabileceğini düşünüyor. Toplantıda, 1 Ekim'den geçerli gerek toptan, gerek tüketici ya da aboneler yönünden yeni elektrik fiyatları karara bağlanacak.

Sektörel kaynaklar, yüzde 10-15 aralığında bir zammın gündeme gelebileceğine işaret ediyor. Gözler, yarın yapılacak EPDK'da olacak. Vatandaşlar gelen zamlarla birlikte faturaları ödeyemediklerini belirtirken kışın çok çetin geçeceğini ifade ettiler. Eğer zamlar bu şekilde gelmeye devam ederse Alanya’da halk daha çok sigara yiyecek gibi duruyor.