3 yıldır öğrenci yurdu işletmeciliği yapan Burak Akın (31), geçen yıl kayıt tarihinin ilk günlerindeki talebin çok altında kaldıklarını ve stand ücretini bile karşılayamadıklarını ifade etti. Artan döviz kurunun vatandaşın alım gücünü azalttığını iddia eden Akın, “Kayıt tarihi sürecinde yurtlarımız dolmuş olurdu fakat bu yıl bu durumdan çok uzaktayız. Vatandaş fiyatları çok yüksek buluyor. Oturmaktan canımız sıkılıyor. Günümüz cep telefonunda oyun oynayarak geçiyor" dedi.

4 yıldır öğrenci yurdu işletmeciliği yapan Semih Macar (30) ise gelen zamları yurt fiyatlarına yansıtmak zorunda kaldıklarını söyledi. Macar, “Öğrencinin servis ve beslenme ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Döviz kurundaki artış ile birçok ürüne zam geldi. Biz de bu zammı fiyatlara yansıtmak zorunda kaldık. Kişi başı oda fiyatları 750 lira iken şu an 1500 liraya kadar çıktı" diye konuştu.

Öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı yurtlarda kalması konusunda tavsiyede bulunan Macar, öğrencilerin kalacakları yeri tüm ayrıntıları ile seçmeleri gerektiğini söyledi. Macar, “Yurtta on aya yakın süre geçirecekler. İçlerine sinen, güvenli, yemekleri iyi ve servis imkanı olan yurtları tercih etmeliler. Bazı yurtlarda verilen sözler yerine getirilmiyor" dedi.