Dün gece başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Havadan ve karadan devam eden çalışmalarda görev alan ‘Ateş Kartalı’ lakaplı Türkiye’nin ilk kadın yangın söndürme pilotu Burcu Dinçer’in gösterdiği örnek davranış ise kameralara yansıdı

.

Aksu'nun Karaöz Mahallesi’ndeki ormanlık alanda dün gece 01.00 sıralarında başlayan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Havadan ve karadan sürdürülen çalışmalarda kara ekiplerine Mersin, Burdur, Isparta illerinden takviye yapılırken, hava ekiplerinde de helikopter sayısı arttırıldı. 4 ayrı noktada çıkan yangının 2 bölgesi tamamen kontrol altına alınırken, Kösele ve Karaöz Mahallelerindeki yangınlara 9 helikopter ve 3 uçakla müdahale ediliyor. 14 saattir süren çalışmalarda helikopterler sık sık sorti atarak yangının sürdüğü 2 bölgeye yoğunlaşıyor. Yakıt ikmali için boş bir araziye iniş gerçekleştiren helikopterler, daha sonra su tanklarını doldurarak yangın bölgelerine ilerliyor.

Çalışmalarda Antalya Orman Bölge Müdürlüğünde görev yapan ve ailesinin "Ateş Kartalı" lakabını taktığı Türkiye’nin ilk kadın yangın söndürme pilotu 27 yaşındaki Burcu Dinçer de yer alıyor. Yakıt ikmali için araziye indiği sırada yangına yakın bölgede bulunan çocukları gören başarılı pilot, kabinden inerek çocukların yanına yöneldi. Dinçer, yangından korkan çocukları helikoptere bindirerek yüzlerini güldürdü.
Dinçer, daha sonra çocuklara ‘ateşleri söndürmeye gidiyorum’ diyerek havalandı. Yangın bölgesinde saatlerce başarılı sortiler atan 'Ateş Kartalı'nı izleyen minikler ise, ilk defa helikoptere binmenin keyfini yaşadı. Minikler, pilot ablalarının yaptığı davranıştan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.