Yulin “Liçi ve Köpek Eti” festivali, 10 binden fazla köpeğin yendiği, her yıl düzenlenen ve 10 gün süren bir etkinlik. Festivalde kedi eti, taze liçi ve alkol de mevcut. Uzmanlar tüm yasaklara rağmen başlayan festivalin farklı hastalıklara yol açabileceğini belirtiyor. Çinliler, yabani hayvan pazarlarından korona virüs salgınını dünyaya yaymalarından sonra henüz salgının bitmesini sağlayamamışken köpek eti festivalini başlattılar. Uzmanların yeni hastalıkların yayılabileceği uyarılarına ve hayvan hakları savunucularının tepkilerine rağmen, Yulin kentindeki pazar yerine köpek eti sergilemeye başlandı.

KÖPEKLERE NE OLUYOR?

Halk ve satıcılar hayvanların insancıl yöntemlerle öldürüldüğünü söylüyor. Ancak festivale karşı çıkanlar hayvanların acımasızca ve halk içinde kesildiğini, hatta bazen dövülerek öldürüldüğünü veya canlı canlı haşlandığını söylüyorlar. Festivalden önce köpekler genelde küçük ve kalabalık kafeslerde bekliyor.

Çoğu köpek diğer şehirlerden kötü ve sağlıksız koşullarda getiriliyor ve bu da hayvanlar arasında hastalıkların kolayca yayılmasına yol açıyor.