HABER – Yüksel SOYLU

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda geçtiğimiz günlerde milletvekillerine bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki test yapabilen laboratuvar sayılarının ve test yapılma oranının arttırılacağını ifade etmişti. Bakan Koca, hızlı testlerin bir kısmının hibe olacağını vurgulamıştı.

GELMİŞ AMA GEÇMEMİŞ TEK LİDER

Turizmci Mehmet Hacıkadiroğlu, yaptığı paylaşımda duruma açıklık getirerek, “Dünyaya gelmiş ama geçmemiş tek lider Atatürk’tür” dedi. Hacıkadiroğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

“#COVID19 pandemik salgını için Çin Hükümeti, Türkiye'ye 2 milyon erken tanı kiti gönderiyor. Gönderilen ilk parti için, para talep etmiyorlar. Diğerlerinin tanesini Dünyaya 16$'a bize ise  sadece 4$`a gönderiyorlar. Neden mi? Atatürk’ün 1928 yılında kurduğu 2 Kasım 2011, yılında kapatılan Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü tarafından üretilen kolera aşısı 1940 yılında meydana gelen kolera salgını için Çin'e gönderilmiştir. Çin bunu bir vefa borcu olarak görmektedir.

Dünyanın 100 yılda gerçekleşemez dediği devrimi her alanda sadece 10 yılda gerçekleştiren, tüm varlığını halkına emanet eden liderdir Atatürk! Yokluğunda bile, halkına hizmet ediyor! O bu dünyaya gelmiş ama geçmemiş tek liderdir.”