Tiyatro-sinema salonlarından, havuz-saunaya, yaşlı- engelli mola evlerinden, spor ve eğitim salonlarına her türlü ihtiyacı karşılayacak Gazipaşa Kültür Merkezi, ilçe halkının buluşma noktası olacak.

Gazipaşa’ya 3,5 yılda 82 milyon liranın üzerinde yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım sağanağı sürüyor. Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 18 milyon lira yatırım bedeliyle Gazipaşa Kültür Merkezi Projesi’ni inşa ediyor. Gazipaşa Koordinatörü Ahmet Büyükakça,  proje tamamlandığında ilçenin devasa bir cazibe merkezine sahip olacağını söyledi. Kültür merkezinin kaba inşaatı hızla devam ederken, D ve E blokların kaba inşaatı neredeyse tamamlanmak üzere. Biryandan çevre düzenleme çalışmasının da devam ettiği şantiye alanında çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

Projede her şey var

Sosyal ve kültürel faaliyetleri bir bütünlük içerisinde buluşturacak olan Gazipaşa Kültür Merkezi için özel bir proje hazırlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de bizzat yakından ilgilendiği projenin içerisinde yok yok. Projenin detaylarını paylaşan Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Koordinatörü Ahmet Büyükakça, “Projemiz 3’ü ana bina olmak üzere 5 bloktan oluşuyor. A blok zemin katta; sığınak, havuz, buhar odası, sauna, kabul günü salonu, giriş holü ve teknik odalar bulunacak. A blok 1. katta 2 adet sinema salonu, aerobik salonu, depo, vip salonu ve fuaye alanı, 2.  katta 500 kişilik tiyatro salonu, eğitim salonları ve kulis odaları, 3. katta ise sınıflar, fuaye alanı ile kulis odaları yer alacak” dedi.

Yaşlı ve engelli mola evleri

B Blok’ta ofisler, eğitim salonları, yemekhane ve sınıfların olduğunu anlatan Büyükakça, “C blokta Yaşlı Mola Evi, D blokta Engelli Mola Evi, E blokta ise Çocuk Oyun Evi yer alacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel’in de bizzat yakından takip ettiği Gazipaşa Kültür Merkezi tamamlandığında ilçemizin en kapsamlı cazibe merkezi olacak. İlçemizin sosyal ve kültürel alanlardaki önemli eksiklerini giderecek başta Gazipaşa’mız olmak üzere tüm Antalya’mıza hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.