Aslında düşündüğünüzün tam tersi görünüyor olabilirsiniz. Bakın beden diliniz ne diyor?

Gülüşünüz sizi ele veriyor: Gün içinde ne kadar fazla güldüğünüzü düşünün. Hepsi içten gülümsemeniz mi? Gerçekten güldüğünüz zaman göz kenarlarınız kırışır ve kazayağı dediğimiz ince çizgiler oluşur. Bu yüzden birinin gülüşünün gerçek olup olmadığını da bu şekilde anlayabilirsiniz.

Kollarınızı birbirine bağlıyor ve bacak bacak üstüne atıyorsanız: Biriyle sohbet ederken size uymayan fikirleri savunduğu zaman ona karşı nasıl göründüğünüzü merak ettiniz mi? Yapılan araştırmalar, bir fikre kapalı olduğunuz ve karşınızdakinin fikrine onay vermediğiniz zaman istemsizce kollarınızı birbirine kavuşturduğunuzu veya oturuyorsanız bacak bacak üstüne attığınızı ortaya çıkarmış. Böylece biriyle konuşurken, karşınızdakinin gerçek düşünceleri hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz.

Karşınızdakiyle aynı vücut hareketlerini mi yapıyorsunuz? Biriyle konuşurken, karşınızdaki kişiyle aynı vücut hareketlerini yapmanız konuşmanın olumlu geçtiğine dair en önemli işaretlerden biri. Karşınızdaki kişiye de dikkat edin. Eğer sizin yaptığınız hareketlerin aynısını yapıyorsa aynı şekilde konuşmanın iyi yönde gittiğini ve anlattıklarınızı gerçekten dikkatle dinlediğini düşünebilirsiniz.

Gözleriniz gerçeği ele veriyor!: Yalan söylediğiniz zaman gözlerinizin sizi ele verdiğini biliyor musunuz? Genel anlamda yalan söyleyen biri karşısındakinin gözlerine bakamaz. Ancak bazı yalan uzmanları bu konunun da çözümünü bulmuş ve birine yalan söylerken kasti olarak uzun süre karşısındakiyle göz teması kurmayı tercih etmiş. Bunu ayırt etmek biraz daha güç, ancak uzun süre sizi rahatsız edecek şekilde göz teması kuruluyorsa o zaman şüphelenebilirsiniz.

Şaşırma ve korkunun ifadesi kaşlar: Eğer korktuğunuz veya şaşırdığınız bir konu hakkında konuşuyorsanız kaşlarınız istemsizce yukarı kalkacak ve yüzünüzde şaşırma ifadesi yer alacak. Sıradan ve sakin bir konuşma yaparken deneyin, kaşlarınızı kaldırmakta zorlanacaksınız.

Birbirine sıkı sıkı kenetlenmiş çene ve çatılmış kaşlar: Karşınızdakiyle yaptığınız konuşma yüzünden gergin hissediyorsanız kaşlarınız çatılacak ve yüzünüzde sinir ifadesi oluşmaya başlayacak. Eğer konuşma aynı olumsuzlukla ilerlerse çenenizi sıktığınızı fark edebilirsiniz.

Duruşunuz kimliğiniz olabilir: Eğer bir ortamda daha güçlü ve daha etkili görünmek istiyorsanız dik durmaya gayret edin. Dik duruş kendinden emin ve özgüvenli olduğunuzu düşündürürken, omuzlarınız aşağıda ve kambur şekilde durmanız güçsüz olduğunuzu hissettirecek. İş yerlerinde yetkililerin ve yöneticilerin duruşlarını inceleyin. Hepsi kalabalık bir ortamda bile ilk bakışta ayırt edilebilecek bir duruşa sahip oluyor.(milliyet)