Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, haftalık olağan encümen toplantısının ardından basın mensuplarına yeni eğitim-öğretim yılı, triatlon ve yeni kurulan turizm ve esnaf komisyonları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 “Eğitimde üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, encümen toplantısının ardından yaptığı açıklamada 2017/2018 eğitim-öğretim yılında da eğitime desteklerinin devam edeceğini söyledi. Başkan Yücel; “Bu haftaki encümen toplantımızda okullarımız ile ilgili planladığımız gerek sosyal alanlar gerekse çevre düzenlemeleri ile ilgili stratejimizi oluşturduk. Bunlarla ilgili yapabileceklerimizi planladık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitimle ilgili yerel yönetimimizin üzerine ne düşüyorsa desteklerimiz devam edecektir. Bölgemizdeki öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde eğitimlerini sürdürebilmeleri için tüm çaba ve gayretlerimizi göstereceğiz. Bu vesileyle 2017/2018 eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Triatlon 30 Eylül’de yapılacak”

Başkan Yücel, yaptığı açıklamayla yaklaşık bir aydır gündemi meşgul eden triatlon yapılacak mı? Yapılmayacak mı? tartışmalarına da son noktayı koyarken şu ifadeleri kullandı; “Dün itibariyle federasyonla gerekli sözleşmelerimizi yaptık. Alanya Belediyesi triatlonu tekrar üstlendi. Bu süreç zarfında Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun da çok büyük destekleri oldu. Bu vesileyle Sayın Bakanımıza üstün gayretlerinden ötürü tekrar teşekkür ediyorum. Uluslararası Triatlon Yarışı’nı planlandığı üzere 30 Eylül’de yapacağız.” 

“15 gün içinde yol haritamızı şekillendireceğiz”

Meclis kararıyla oluşturulan ve ilk toplantısına Yücel’in başkanlık ettiği Esnaf ve Ticaret Komisyonu ile Kültür ve Turizm Komisyonu toplantısı ile de açıklama yapan Başkan Yücel; “Esnaf ve Turizm Komisyonlarımızla toplum nezdinde ve genel sorunlar doğrultusunda bir toplantı yaptık. Dün bunun altyapısını hazırladık. Önümüzdeki süreçte sorunlarla ilgili gerekli araştırmalar yapılarak 15 gün içerisinde tekrar bir araya geleceğiz ve yol haritamızı buna göre şekillendireceğiz.” dedi.