p>Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, her yıl 24 meslek gurubu ile gerçekleştirdikleri kahvaltılı istişare toplantılarının 4.’sünün startını verdi. Şahin göreve geldikleri ilk 6 ayda üye odaklı projeleri tamamladıklarını hatırlatarak; ”Sözlerimizi tuttuk artık işimiz bitti demedik. Bu sefer de kalkınma projelerini takip ettik. Olmadı kriz içindeki üyelerimizin sorunları için gövdemizi taşın altına koyduk” dedi.

\ \ \ \

Sunum büyük beğeni aldı

\ \ \ \

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, geleneksel hale getirdiği kahvaltı programlarına bu yıl da Öğretmenevi’nden start verdi. ALTSO 4. ve 19. Meslek Komiteleri (Tekstil ürünleri, giyim, butik, her türlü turistik eşya toptan ve perakende ticareti) üyeleriyle bir araya gelen Şahin göreve geldikleri günden bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetler, projeler ve son gelişmeler konusunda üyeleri bilgilendirdi. Şahin’in sinevizyon eşliğinde yaptığı sunum büyük beğeni aldı.

\ \ \ \

Misyonumuz; koordineli, uzlaşıcı, birlik ve beraberlik içinde çalışmak

\ \ \ \

Konuşmasında çalışma prensiplerine ve misyonlarına değinen Başkan Şahin, “Koordineli, uzlaşıcı, birlik ve beraberlik içinde şehrimize hizmet ediyoruz. Bunun için her kur um ile işbirliği yapıyoruz. Belediyelerimiz, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerimizin temsilcileri ile işbirliği yapıyoruz. Ama lokomotifimiz pek tabidir ki Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’dur. Kendisine projelerimize verdiği destek, hem Alanya’mıza hem de ülkemize yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür ve şükranlarımı sunarım” dedi.

\ \ \ \

Beton firmalarına meydanın boş olmadığını gösterdik

\ \ \ \

Kriz dönemlerinde oda olarak boş durmadıklarına işaret eden ALTSO Başkanı “Biz ne yapalım, global kriz var!” demedik. Üzerimize düşeni yapmaya gayret gösterdik. Üye odaklı projelerimizi ilk 6 ayda bitirdik ama yine boş durmadık. Kalkınma projelerini takip ettik, krize yönelik faaliyetlerde bulunduk” dedi.
\ \ Her sektörde olduğu gibi inşaat sektörüne yönelik de çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Şahin, “Beton fiyatlarında bölgesel adaletsizlik vardı. Beton üreticileri Alanya’ya ülkenin her yerinden çok daha fazla fiyat veriyorlardı. Önce onları uyardık, sonra Rekabet Kurulu’na başvurduk. Sonuçta 6 firmaya toplamda 70 Milyon(70 Trilyon) TL ‘ye kadar cezalar verildi. Meydanın boş olmadığını gösterdik. Bundan sonra da konunun takipçisiyiz. Sizlerin sorunu bizlerin sorunudur. Gerekirse her konuda beraber, kol kola mücadele ederiz” dedi.

\ \ \ \

Göç idaresi ofisi ilk kez bir ilçede kuruldu

\ \ \ \

“Alanya’da Göç İdaresi Ofisi kurulmasını sağladık. Burada mülk alan yabancılar artık sorunlarını çözmek için Antalya’ya gitmek zorunda kalmayacak” diyen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Sektör temsilcileriyle beraber Göç İdaresi Genel Müdürümüzü ziyaret ettik. Alanya’mızdaki yerleşik yaşayan yabancı ülke vatandaşlarına dikkat çektik. Bize hiçbir ilçede ofis kurmadıklarını söylediler. Bizler de Alanya’nın ekonomik, sosyal ve hatta kültürel olarak 50 ilin önünde olduğunu anlattık. Alanya’mızı başka şehirlerle kıyaslamamaları gerektiğini söyledik. Sonuçta bizleri kırmadılar. Şu anda ofisimiz nüfus müdürlüğü hizmet binasında hizmet veriyor. İnşallah en yakın zamanda kendi binasına da taşınacak” dedi.

\ \