p>ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve yönetim kurulu üyeleri düzenli olarak yaptıkları ve her yıl 24 meslek gurubu ile gerçekleştirdikleri kahvaltılı istişare toplantılarının 4.’sünün startını verdi.

Kötü geçen turizm sezonunda ALTSO olarak ellerinden gelen her türlü çalışmayı gösterdiklerini belirten Başkan Şahin, “Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı ve önceki bakanımız Mahir Ünal başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız, Alanya Belediye Başkanımıza üyelerimizin taleplerini ilettik. Üyelerimizin yaralarına merhem aradık. Sıkıntılı günler geçiren üyelerimize, belediye başkanlarımızdan vergi kolaylığı istedik” dedi. Yerel yönetimlerin yanı sıra mevcut hükümetten den talepte bulunduklarını vurgulayan Başkan Şahin, bu talepleri şu şekilde açıkladı: “400 bin ve üzeri yolcu getiren seyahat acentelerine uygulanan desteklerin tüm A gurubu acenteleri kapsaması, SGK Prim ödeme kolaylığının sadece kriz anında değil kış dönemlerinde de uygulanması, iç piyasanın hareketlenmesi için kamu çalışanlarına faizsiz kredi verilmesi ve THY uçuşlarının Avrupa’dan Antalya’ya direk uçuş yapması konu başlıklarında taleplerde bulunduk.”

Projeler ürettik

Turizm sezonunda yaşanan krizi aşabilmek için çeşitli projeler ürettiklerini açıklayan Başkan Şahin, “Yaşanan krizde üyelerimizin yanında yer aldık. Projeler gerçekleştirdik, toplantılar düzenledik. Antalya Tanıtım A.Ş. ile birlikte Alanya’da Alışveriş Var isimli bir proje yaptık. Projeye ilginin yoğun olması açısından çeşitli ödüller belirledik. Rusya ile yaşanan siyasi krizin ardından ise Alanya’mızda yaşayan Rus vatandaşlara yönelik önemli girişimlerimiz oldu. Onları istişare toplantılarında ağırladık. Alanya’mızın ne kadar güvenli bir şehir olduğunu ülkelerinde anlatmalarını istedik. MENA ülkeleri temsilcilerinin katıldığı ve Antalya’da gerçekleştirilen toplantının bir ayağının da odamız öncülüğünde Alanya’mızda yapılmasını sağladık. Üyelerimizin yararına olacağını düşündüğümüz her çalışmanın takipçisi olduk” dedi.

Akdağ’da gelinen nokta bir milattır

Göreve geldiği günden bu yana Akdağ konusunda yoğun biçimde girişimlerde bulunduğunu aktaran Başkan Şahin, 1995 yılında “Kış Sporları Turizm Merkezi” olarak ilan edilen Akdağ’ın statüsünün 21 yıl sonra bugün” Antalya Alanya Akdağ Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” olarak değiştirildiğini söyledi. Başkan Şahin, “Gelinen nokta AKDAĞ için bir milattır, bölge yatırım ve teşviklerden daha fazla yararlanma imkanına kavuştu. Başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim ” dedi.

Toptancı hali alanya’mıza hayırlı olsun

Yeni Toptancı Hali konusunda da bilgiler aktaran Başkan Şahin, “Alanya hal sektör temsilcilerimizin taleplerini dikkate alarak proje hazırlamıştık. Projemizin temelini geçtiğimiz yıl attık. Önemli bir virajı daha geçmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Alanya’mıza hayırlı olsun. Projede her ayrıntıya yer verildi. Türkler Mahallesi\\\'nde 160 dönüm arazi üzerine yapılacak 157 dükkan, sosyal alan, otopark ve diğer gerekli tesisleri içinde barındıracak. İçerisinde sosyal alanlar ile bir de cami olacak. Alanya’mıza hayırlı olsun” dedi.