p>Alanya Kaymakamlığı olumsuz hava şartları nedeniyle yangın riski taşıdığı nedeniyle bazı ormanlık alanlara girmeyi yasakladı.Alanya Kaymakamlıktan Basın ve Halkla ilişkiler ofisinden yapılan yapılan açıklama:

İlçemiz genelinde seyreden olumsuz hava şartları nedeniyle çıkabilecek orman yangınlarına önlem olması açısından 6831 sayılı Yasa’nın 74. Maddesi 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9. Ve 66. Maddesi uyarınca 26.07.2017 ve 28.07.2017 tarihleri arasında ‘Alara Çayından Karadikmendağı Tepe, Havım Tepe, Gaga Tepe, Çomaklı Türbesi Boyunca Yumrukuyu Tepe, Kaplan Deliği Kargı Çayına kadar olan sırt boyunca ve Kargı Çayının Akdeniz’e dökülen yere kadar olan’ alanı kapsayan ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması Antalya Valiliği tarafından alınan karar ile yasaklanmıştır.

Tüm ilgililerin yasaklanan alanlara girişler konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri, işbu kararın tatbik ve icrasında muhalefet edenlerin veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanununun ilgili hükümleri, 5442 sayılı İl İdare Kanununun 66. Maddesi uyarınca alınmış ve kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz edilen ve yukarıda belirlenen kararın tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler hakkında hareketleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesinin uygulanması gerekmektedir.