Avrupa’da günde 48 olan akıllı telefonu kontrol etme sıklığı Türkiye’de 78’e çıktı. Danışmanlık kuruluşu Deloitte’un 33 ülkede 53 binden fazla katılımcıyla yaptığı ‘Global Mobil Kullanıcı Araştırması’na göre Türkiye’deki mobil kullanıcılar günde ortalama 78 kez, diğer bir deyişle her 13 dakikada bir cep telefonu ekranına bakmaktan kendini alamıyor.

Yapılan araştırmaya göre Türkiye’ye en yakın ülke günde 64 kez ile Norveç. Avrupa ortalaması 48 iken, gün içinde telefonlarına en az bakan ülke ise 37 kez ile Rusya. Türkiye’de kullanıcıların % 66’sı telefonlarını gereğinden daha fazla kullandıklarını kabul ederken, bu kesimin % 50’si telefon kullanımını sınırlamaya çalışıyor.

Araştırmaya göre gece yataktayken telefonunu en çok kontrol edenler de yine Türkler. Avrupa’da % 40’lar seviyesinde olan bu oran, Türkiye’de % 85’e çıkıyor. Sabah uyanır uyanmaz cep telefonuna bakanların oranı Avrupa’da % 15 iken, Türkiye’de % 28’i buluyor. Yine gece yatmadan hemen önce mutlaka telefonunu kontrol edenlerin oranı Avrupa’da % 13, Türkiye’de ise % 23.