p>Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında 75 oda başkanının katılımıyla basın açıklaması yaptı.
\ \ Açıklamada milli birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. AESOB Konferans Salonu’ndaki programda konuşan Adlıhan Dere, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe ve devleti işgal girişimini 15 Temmuz’un yıl dönümünde şiddetle kınadıklarını kaydetti.
\ \
\ \ \\\\\\\"Esnaf devletine her zaman sahip çıkacaktır\\\\\\\"
\ \ Ahilik gelenek ve kültüründen gelen her zaman devletin ve milletin yanında yer alan ülkenin dörtte birini temsil eden esnaf ve sanatkarın nereden ve kimden gelirse geldin darbelere karşı dimdik ayakta durmaya devam edeceğinin altını çizen Dere, “ Hiçbir zaman cumhuriyet ve rejim düşmanlarına bu mukaddes topraklarda devletimizi ele geçirme fırsat ve imkanı tanınmayacaktır. Dün olduğu gibi bugün ve her zaman milletimiz, ülkesine ve devletine canı pahasına sahip çıkacaktır” dedi.
\ \
\ \ \\\\\\\"Milli birlik içinde çalışmalıyız\\\\\\\"
\ \ 15 Temmuz 2016’da tüm dünyaya milli iradeye sahip çıkma azim ve kararlılığının gösterildiğini anımsatan Dere, “ Darbe girişimini takiben ülkemiz büyük bir travma ve sarsıntı geçirmiştir. Ekonomimizde bu saldırıdan aynı şekilde olumsuz etkilenmiştir. Hükümetimizce alınan önlem ve yapılan reform niteliğinde çalışmalar ile ülkemiz hızla toparlanmıştır. İstihdam, ihracat, ve büyüme yönlerinden ekonomik hayatımız yerli yerine oturmaya başlamıştır. FETÖ ile ilişkisi olanlar yargı önünde hesap vermeye başlamışlardır. Milletimizi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilmek için rehavete kapılmadan çalışmalıyız ve hedeflerimize ulaşmak için birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek çaba göstermeliyiz” diye konuştu.

\ \