HABER - Hasan KAYA

Gazipaşa'da dönemin eski Belediyesi Başkanı Dr. Adil Çelik tarafından İstiklal Mahallesinde, hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesi maalesef eski başkan Adil Çelik'in 30 Mart'ta Belediye Başkanlığını kaybetmesi ile birlikte proje ile ilgili hiç bir gelişme olmadığını belirten mağdur vatandaşlar kentsel dönüşüm projesinin akıbetinin ne olduğunu sormuştu.

Geçtiğimiz Cuma günü Basın toplantısı düzenleyen ve hizmetlerini açıklayan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'a İstiklal mahallesinde hayata geçirilmeyen kentsel dönüşüm projesinde vatandaşların yaşadığı mağduriyetin ne olacağı konusunda soru yönelmiştik.

VATANDAŞLAR EVLERİNE DÖNEBİLİR

Bu konuda vatandaşa müjdeyi ise Gazipaşa Belediye başkan yardımcısı Durmuş Ali Toker verdi. Gazipaşa'da yapılması planlanan ve akıbeti merakla beklenen Kentsel Dönüşüm Projesi’nin iptal edildiği belirten Başkan Yardımcısı Toker, Önceki dönem Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik döneminde hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili belediyede herhangi bir dosya olmaması nedeniyle projenin sonlandırıldığını ifade ederek mağdur vatandaşların evlerine dönebileceğini söyledi.

BİNALARİN RİSKLİ YAPI RAPORU YOK

İstiklal Mahallesi’nde yapılmak istenen Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgi edinmek için Çevre ve Şehirciliğe yazı gönderdiklerini belirten Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker, “Bize gelen yazıda, riskli yapı tespitine ilişkin bir rapor olmadığını gördük. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir plan yapmış ancak kentsel dönüşüme göre değil. İstiklal Mahallesi’nin 18. Madde uygulaması da iptal olmuş zaten. Şimdi o bölgeyi revizyon çalışmamızla eski plandaki haline döndürmeyi düşünüyoruz. Ardından iptal olan 18 uygulamasını yeniden yapacağız. Kentsel dönüşüm projesini bekleyen vatandaşlarımıza evlerine oturabileceklerini söyledik. Çünkü ‘orada oturulamaz’ diye hiçbir rapor yok.” diyerek mağdur vatandaşlara sevindirici haberi verdi.

ŞİKAYETLER ÜZERİNE KONUYU ARAŞTIRDIK

Konuyla ilgili konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “31 Mart seçimlerinde göreve geldikten sonra, vatandaşların mağdur olduğu yönündeki gelen şikayetler üzerine belediye olarak  bizde konuyu araştırdık. Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili belediyede dosya olmadığını tespit ettik. Hiçbir doküman olmadığı için ‘bu nedir’ diye sağa sola sorduk ve topladığımız bilgilerle dosya oluşturmaya çalıştık. Elimizde, İstiklal Mahallesi’nde yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bir anlaşma, yada herhangi bir dosya bulunmadığı için İkinci bir KOMBİ olayı yaşanmaması için bizde Kentsel Dönüşüm Projesini iptal etmek zorunda kaldık” diye konuştu.