HABER - Hasan KAYA

“Nisan 2017’de doğup büyüdüğüm memleketim Gazipaşa’ya  başhekim olarak atandım.Bu süreçte atanmış değil de adanmış gibi çalıştım.Göreve gelmemde vesile olan başta Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere tüm milletvekillerimize,dönemin siyasi teşkilatına ve devamında yanımda olan destekleyen herkese teşekkürlerimi sunarım.Görevi devraldığım dönemde kısıtlı imkanlarla hizmet veren hastanemizi canı gönülden, severek, fedakarca ve sabırla çalışarak, modern, tam teşekküllü devlet hastanesi konumuna getirip güzel bir hizmet bırakmanın sevinci ve vicdani rahatlığı içerisindeyim.

Büyük bir özveri ile severek devam ettirdiğim meslek hayatıma Ekim ayı itibari ile Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde öğretim görevlisi olarak devam etme kararı alarak siz değerli dost ve sevenlerimize bugün veda ediyorum. Buradaki 3 yıla yaklaşan görev sürecimde görevimi hiçbir şekilde taraflı olmadan, her hangi bir baskıya boyun eğmeden, dik durarak, insan olanlara diklenmeden, ama gerektiği zaman da insanlığını unutanlara da diklenerek göstermeye çalıştım. Bundan sonraki yaşamımda da böyle olmaya devam edeceğim. Öncelikli hedefim, Gazipaşa halkının hastane hizmetleri anlamında dışa bağımlılığını sona erdirmekti. Maksadıma ulaşabilmemi nasip eden mevlama şükürler olsun.  Artık Gazipaşa halkı  başka ilce veya illere gitmek zorunda kalmıyor, aynı tedavileri kendi ilçelerinde rahatça alabiliyorlar Hastalarımızın ve yakınlarının yüzlerindeki bu mutluluk ve memnuniyetlerine tanıklık etmek; onların dillerindeki, gönüllerindeki dualarına muhatap olmak her şeyden efdal oldu benim için.

Öyle bir dönem yaşadık ki,11 uzman hekimi olup kısıtlı imkanlarla hizmet veren hastanemiz hekim kadroları tek tek tamamlandı.25 kadrolu hastanemizde şu an 29 uzman hekimle tam teşekküllü hizmet verilmektedir.

Hastanemizde ilk kez özellikle engelli vatandaşlarımız için daha değerli olan tam teşekküllü sağlık kurulu raporları verilmeye başlanmıştır. Kemik dansitometrisi, mamografi, ESWL, odiometri, taşınabilir röntgen  gibi birçok cihaz kuruma kazandırılmış, modern ve tam donanımlı fizik tedavi merkezimiz hizmete girmiştir. 75 olan yatak kapasitemiz 90 a çıkmıştır. Birçok branşta birden fazla hekim göreve devam etmektedir. Bugün hastanemize ilce dışından günlük onlarca hasta gelmektedir.

 İdari görevler bayrak yarışıdır. Biz kendi etabımızı koştuk. hiç kimsenin esiri olmadık, hiç kimseye boyun eğmedik. Ben görev yaptığım kurumda kimseye benim bilgim dahilinde müdahale edilmesine asla izin vermedim ve de verilmemesi gerektiğine de inanıyorum.  Buradan bazıları hariç, tüm  Gazipaşa’lılara selam ve sevgilerimi sunuyorum .

Başhekimliğim sürecinde hiç kimsenin kalbini kırmamaya çalıştım. Odama giren herkese bir çözüm üretmeye çalıştım.. Bu süreçlerde yanlışlarımız da olmuştur. Bilmeyerek ya da istemeyerek bir kardeşimizi kırdıysak özür dileriz.

Bana bu yolda başından beri yoldaşlık eden, değeri benim için paha biçilemeyecek derecede kıymetli olan sevgili eşim Dr.Yıldız KILAR SÖZEL’e, başhekim yardımcımız Dr.Şebnem ÇELİK başta olmak üzere hastane yönetimimize, meslektaşlarıma, sağlık çalışanlarımıza ve  personellerimize tek tek teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Herkes hakettiğini yaşar, hakettiğimizi yaşamak dileğiyle...Yolunuz ve yolumuz her zaman açık olsun.Sağlıcakla kalın...

Gazete Alanya olarak başhekim Sözel’e yeni görevinde başarılar diliyoruz.