HABER – Hasan KAYA

Edinilen bilgilere göre ilk yangın ihbarı Cumartesi gece saat 21.00 sıralarında Top sekisi yaylasında bir evde yangın çıktığı ihbarı geldi. Bunun üzerine Gazipaşa Orman işletme müdürlüğüne ait ilk müdahale aracı ve 2 arazöz yangın bölgesine hareket etti. İlk müdahale aracı top sekisi yaylasına ulaştı fakat evde yangın bile olmadığı sadece kablo kokusu meydana geldiği anlaşıldı. Bunun üzerine yangına giden 2 arozöz say dere civarından geri döndürüldü. Antalya Büyükşehir Belediyesine ait aracın ise yolda hararet yaptığı öğrenildi. Evdeki yangının elektik kontağından çıktığı tahmin ediliyor.

AYNI GECE 2 DÖNÜM ORMAN YANDI

Gazipaşa'da aynı gece saat 23.00 sıralarında bir yangın ihbarda Sugözü Grup yolu üzerinden geldi.

Gazipaşa Orman işletme müdürlüğü ekipleri bu yangına da müdahale etti. Yangına 2 ilk müdahale aracı, 5 arozöz ve 25’e yakın işçi müdahale etti. Havanın rüzgârlı olmaması ve ekiplerin yangına çok hızlı müdahale etmesi sonucu yangın fazla büyümeden kontrol altına alındı. Bu yangının çıkış sebebinin de de elektrik tellerinden düşen kıvılcımlar sonucu çıkmış olabileceği bilgisi verildi.

ZEYTİNADA MUZ BAHÇESİNDE DE YANGIN ÇIKTI

Son olarak Gazipaşa'da Pazar günü sabah erken saatlerde Zeytinada mahallesinde bir vatandaşa ait muz bahçesinde yangın çıktı. Gazipaşa Orman işletme müdürlüğü ekipleri yangına kısa sürede müdahale etti ve yangın büyümeden söndürüldü. Muz bahçesinde meydana gelen yangının ise bahçede anız yakıldığı için çıktığı söyleniyor.