HABER – Hasan KAYA

Gazipaşa'nın bir çok mahallesinde 20 ila 100 dönüm arasında modern muz seraları kullanırken halada kurulmaya devam ediyor. Gazipaşa'nın Aydıncık, Koru, Korubaşı, Hasdere, Ekmel, Macar, Beyrebucak, Çobanlar, Muzkent gibi mahallelerin de son yıllarda vatandaşlar muz üretimine yoğunlaştı.

10 ile 100 dönüm arasından son sistem muz seralarının yapıldığı mahaller de diktiği muzdan olumlu sonucu alan üreticiler bölgeden tekrar arazi alarak yeniden muz seraları yapıyor. Sadece Gazipaşalılar değil, komşu ilçe Alanya'dan dahil bir çok iş adamı Beyrebucak, Çobanlar ve Muzkent mahallesinden arazi alarak modern muz serası yaptığı öğrenildi. Son yıllarda muz fiyatlarının yüksek olması bir çok vatandaşı muz üretimine yönlendirdi.

14 BİN DEKAR ALANDA MUZ ÜRETİLİYOR

Edinilen bilgilere göre Gazipaşa'da  Kaladran, Zeytina da Güney, Muzkent, Beyrebucak, Çobanlar, Macar, Hasdere, Korubaşı, Koru, Kahyalar, ve Asarcık mahallerinde  yaklaşık  12 bin dekarı açık alan, 2 bin dekarda sera olmak üzere toplam 14 bin dekar alanda muz üretimi yapıldığı öğrenilirken son günlerde bu rakamın daha da artığı ifade edildi.