HABER – Hasan KAYA

Bu konuda bilgi veren meşe kömürcülük sahibi Şemsettin Demiral şöyle konuştu:

“25 yıldır Gazipaşa'nın kırsal Mahallelerin de ormanlarda kömür yakarak ticaret yapıyorum. Korona virüsten dolayı işyerlerinin aylarca kapalı kalması herkes gibi bizi de olumsuz etkilemişti ama korona virüs sürecinin normale dönmesi ile birlikte kapalı olan işyerlerinin açılması bizim de işlerimizi  canlandırdı.”

Son bir kaç haftadır kömür satışlarında artışlar yaşandığını belirten Şemsettin Demiral, “inşallah bu kötü süreci bir daha yaşamayız” dedi.

MEŞE KÖMÜRÜ NASIL ÜRETİLİR

Üretici Şemsettin Demiral, çok zor şartlarda üretilen meşe kömürünün nasıl hazırlandığı konusunda da bilgi verdi:

“Odunların üzerine önce saman, sonra toprak döktükten sonra ateşe veriyoruz. Odunlar yaklaşık 10 gün içerisinde tamamen sönüp kömür haline dönüşüyor. En iyi mangal kömürü genelde meşeden olur. Bizim kömürlerimizin tamamı meşe" diyen Demiral "Mangal kömürü oluştuktan sonra çuvallayıp toptan ve perakende olarak satışa hazır hale getiriyoruz"dedi.

YILLARDIR HİZMET VERİYORUZ

Kömür yakmanın çok  zor ve herkesin  yapabileceği bir iş olmadığını ifade eden Demiral, “Vatandaşımızın her türlü kömür ihtiyacını karşılayacak şekilde yıllardır hizmet veriyoruz ve salgın sonrasında da hizmete devam ediyoruz, iş yerlerine servisimiz vardır. Kömür almak isteyen vatandaşlarımız 05556000620 numaralı telefonu aramaları yeterli” diye konuştu.