Haber - Hasan KAYA

Gazioğlu şunları söyledi.

“Aslında bu 11. festival. 2013 yılında belediye Çekirdeksiz Nar Festivali yapmayınca biz devreye girdik. Doğanca ve komşu köylerin desteği ve ilçe Kaymakamımız Sayın Muhittin Pamuk 'un katılımı ile çok güzel bir çekirdeksiz nar şenliği yaptık. Şenliğe gelen herkese sınırsız nar ve yemek ikram ettik. Hatta misafirleri bir kaç tane de nar hediye ederek uğurlardık.

Bu seneki festivale tropikal meyveler de dahil edilmiş. Bu kimin fikri bilmiyorum ama benim pek içime sinmedi.

Bu biraz; hazırcılık veya fırsatçılık gibi olmuş. 11 senedir tanıtmaya çalıştığımız Gazipaşa'nın tek patentli meyvesi çekirdeksiz nar ve yerleştirmeye çalıştığımız festival kültürünün içine öyle tepeden bodoslama dalmak olmaz.

Her şeye rağmen bu tür organizasyon ve faaliyetlerin desteklenmesi ve devamından yanayım. Şehirler; ortak kullanım alanları, doğal güzellikleri, kültür ve sanat eserleri ve kendine özgü etkinlikleri ile bilinir ve tanınır.

Burada özellikle tropikal meyve üreticilerinden bir ricam var; madem ilk defa böylesi bir festivale dahil edildiniz, sadece protokol üyelerine değil, standınızı ziyaret eden herkese bu ürünlerden ücretsiz tattırın. Değilse bu işe sadece reklâm ve kâr amaçlı katılmış olursunuz ki... Bu da sizi sevimsiz (antipatik) misafir durumuna düşürür.

Hoşçakalın.”