Konseri Sosyal medya aracılığı ile halka izleten Başkan Yılmaz konser sonrası yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"SEVGİLİ GENÇLER

Bugün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’dan başlattığı Kurtuluş savaşı mücadelesinin 101. yılını kutlamanın gururunu, coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Birinci Dünya Savaşı’ndan yenilgiyle çıkan yorgun ve çaresiz Türk Milleti, “Ya istiklal ya ölüm” emriyle yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, manda ve himayeye karşı çıkarak, adeta küllerinden yeniden doğmuş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atarak, bağımsızlık meşalesini ateşlemiştir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Ey Türk Gençliği birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir” diyerek, Cumhuriyetimizi siz gençlere emanet etmiştir. Sevgili gençler; büyük sıkıntılar ve yokluklar içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti sonsuza kadar koruyacağınızdan ve yaşatacağınızdan hiç şüphemiz yoktur. Bu yıl korona virüs salgını nedeniyle, 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamaların da olduğu gibi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı da, vatandaşlarımızın evlerinden katılımıyla her zamanki gibi coşku ile kutlamaya devam ediyoruz.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Geleceğimizin teminatı kıymetli gençlerimizi sevgiyle selamlıyor, bayramlarını bir kez daha kutluyorum!"