Haber - Hasan KAYA

Kişisel sosyal medya sayfasında bir paylaşım yaparak adaylıktan çekilmediğini belirten Çoşkun şu ifadelere yer verdi:

Zorunlu Açıklamadır:

Değerli Cumhuriyet Halk Partili Yoldaşlarım!

Delege seçimlerimiz demokratik olgunlukla devam etmektedir.

Seçilen ve seçilecek delege arkadaşlarımı şimdiden kutlarım.

Ancak benimle ilgili olarak adaylıktan çekildiğim veya başka bir aday ile birleştiğim dedikoduları yayılmakta olup bu duyumlar beni hayrete düşürmektedir.

Adaylığımla ilgili ismim geçmektedir ve duruşumuzda bir değişiklik yoktur. Bu yönde bir talep olduğunda bunu görev sayarız. Ama bunu kişisel bir hırs konusu da yapmıyoruz.

Ancak ben kutuplaşma olmaması, uzlaşmacı olma, gerilime neden olmama ve yapıcılık konusunda bugüne kadar oldukça özverili oldum. Bundan sonra da öyle olacağım.

Ancak bazıları çevresini yanıltarak, güçlü olduğu imajını vererek ve uzun süre uzlaşmadan, işbirliğinden kaçarak daha güzel sonuçların oluşmasını engellemişlerdir.

Bugün ortak liste olmasını zorladık. Bana liste çıkarmadı dediler. Adaylıktan çekildi dediler. Sorun değil. Ancak onun yüzünden kaybettik dedirtmedik kendimize.

Keşke ortak listemiz tam çıksa idi. Daha önceden hazırlansak açık ara çakardı. Ancak seçilen arkadaşlarımız da çok sevdiğimiz yol arkadaşlarımız.

Ben bütün delegelere güveniyorum. Hepsi partisinin geleceği için iradesini ortaya koyacak.

Buradan bir daha belirteyim ki ben partililerime Umut olmaktan vazgeçmem, yılmam, meydanı boş bırakmam.

Bütün mahallelerde ya tek liste, ya ortak liste veya ayrı liste olarak var olacağız. Aday oluruz olmayız bunu delegelerin tavrı belirler. Ancak bir adayın yönetimine girmek, bir aday Leh’ine çekilmek gibi bir davranışım asla olmayacak.

Bu partinin yeni umutlara, değişime, özüne dönmeye ihtiyacı var. Örgütlenmeye, yüzünü halka çevirmeye ihtiyacı var. Rantçılara karşı korunmaya ihtiyacı var. Tekrar 20 yıl geçmişle ve benzer olumsuzluklarla gelecekte uğraşmamalıyız.

Bu hususta umut olmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Biz Umut olamazsak, kim umut olursa ona destek vereceğiz.

Kamuoyuna saygı ile sunarım.”