HABER - Hasan KAYA

Gazipaşa'da dönemin eski Belediyesi Başkanı Dr. Adil Çelik tarafından İstiklal Mahallesinde, hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesi maalesef eski başkan Adil Çelik'in 30 Mart'ta Belediye Başkanlığını kaybetmesi ile birlikte proje ile ilgili hiç bir gelişme olmadığını belirten mağdur vatandaşlar kentsel dönüşüm projesinin akıbetinin ne olduğunu soruyor.

PROJE MUSTAFA BAŞAK’A VERİLDİ

Gazipaşa Belediyesi tarafından İstiklal Mahallesi’nin Kentsel Dönüşüm işi AK Parti'den iki kere Antalya Milletvekili Aday Adayı olan Alanyalı Mimar Mustafa Başak’a verilmişti. Mimar Mustafa Başak İstiklal Mahallesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 12 bin 755 m2 alana 10 katlı olacak şekilde binalar yapmak istedi. Bu projeye göre 800 metre kare arazisi olan vatandaşa 5 daire ve 1 dükkân vaat edildi. Kentsel dönüşüm projesi 10 kat olarak onay alamayınca ise her şey bir anda değişti.

ONAY GELMEYİNCE VAATLER DÜŞÜRÜLDÜ

Alanyalı Mimar Mustafa Başak 8.10 katlı binalara onay gelmeyince vatandaşlara vaat edilenden çok daha az sayıda yer vermeyi vaat etti. Bu konuda görüştüğümüz bazı vatandaşlar Mustafa Başak önce bazı kişilere 4 ev ve 1 dükkân yâda 4 daire vaat etti fakat projeye onay verilmeyince, 3 ev 1 dükkân vermek istedi. Bu nedenle bazı vatandaşların daha önce kendilerine verilen sözü yerine getiremediği için Mustafa Başak’a' fazla güvenmedi ve Başak'ın bu vaatlerini kabul etmedikleri için sorun yaşandı dediler.

VATANDAŞLAR 2 YILDIR KİRADA OTURUYOR

Mahallede bazı vatandaşlara “ev kiranız ödenecek” deyip evlerinden çıkartılarak kiraya gönderiler ama yıllardır kiraları ödenmedi. Yaklaşık 2 yıldır kirada oturan ev sahipleri kirayı da kendileri ödemek zorunda kalırken bazı vatandaşlar ise itiraz edip konuyu mahkemeye taşıdı.

ÇELİK “BİZ GÖREVDE OLSAYDIK PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEKTİK”

Bu konuda görüştüğümüz dönemin eski Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, “İstiklal mahallesinde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde mahalle halkı için çok yararlı bir proje olacaktı fakat biz seçimi kaybettikten sonra projenin akıbeti ne oldu bilmiyorum diyen Ama bu bölgede vatandaşın mağdur olduğu yolunda duyumlar alıyorum inşallah vatandaşın bu mağduriyeti bir an önce giderilir” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İPTAL Mİ EDİLDİ

Gazipaşa İstiklal mahallesinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinin iptal olduğu yolunda duyumlar aldıklarını belirtirken bazı vatandaşlar ise hâla projenin devam edebileceğini düşünüyor. Bu konuda kendilerinin çok mağdur edildiğini ifade eden vatandaşlar Gazipaşa Belediye Başkanı  Mehmet Ali Yılmaz'ın bir an önce kentsel dönüşüm projenin akıbeti konusunda mağduriyet yaşayan  mahalle halkını  bilgilendirmesini istiyor.