• DOLAR 32,50 %0.08
  • EURO 34,78 %-0.12
  • ALTIN 2.496,45 %0.48
  • BİST100 9.693 %1.77
  • BITCOIN 63.950 %6.94
  • ETHERIUM 3.054 %6.41
18°

Fransa Vizesi

Firma Kodu #209
Sektör Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri
Adres İran caddesi Karum Avm No 21/166 Çankaya Ankara
URL https://northvize.com/fransa-vizesi.html
Şehir/Eyalet Anse-aux-Pins
Eklenme Tarihi 23.08.2023
Fransa Vizesi

Fransa seyahati gündemi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seyahatleri öncesi Fransa vizesi almaları gerekmektedir. Umuma mahsus pasaport sahiplerinin Fransa vizesi almaları zorunlu olurken resmi pasaport (Yeşil, Gri, Siyah) sahibi kişiler ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmama koşuluyla Fransa vize işlemlerinden muaftır. Ayrıca Fransa vize başvuru işlemleri için parmak izi uygulaması, özel fotoğraf çekimi ve mülakat gibi vize işlemleri için bir takım prosedürler bulunmaktadır.
başvuru sahibinin seyahat amacına uygun vize kategorisine ait evrakları eksiksiz bir şekilde bir araya getirerek ve vize uyum koşullarını tamamlayarak alınabilmektedir.
Fransa vizesi başvuru sahibi, Fransa vize uyum koşullarının tamamlanmasının ardından kısa süreli seyahatler için (maksimum 90 gün konaklama yapma hakkı) Fransa Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerine ve yine yetkili seyahat ve turizm acentelerine Fransa vize müracaatlarını gerçekleştirilmelidirler.
Fransa Konsolosluğu, Konsolosluğa direk olarak yapılan kısa süreli Schengen vize başvurularını kabul etmemektedir. Kısa süreli Fransa vizesi (schengen vize) başvuruları Fransa Konsolosluğu tarafından yetkili kılınmış kurumlara ve seyahat acentelerine gerçekleştirilmelidir. Fransa vizesi başvuruları, işlem sonuçlanma süresi ve verilen vize süresi hakkında karar ise Fransa Konsolosluğu'na ait olacaktır.
Fransa Vize Başvurusu


Fransa vizesi başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak, vize başvuru evrakları ve yenilenmiş bir pasaportla Fransa Konsolosluğu veya konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize merkezlerine başvurularınızı yapabilirsiniz. Fransa Konsolosluğu 10 yıldan daha eski olan ve seyahat bitim tarihi itibariyle en az 3 ay geçerli olmayan pasaportlarla yapılan vize başvurularını ise kabul etmemektedir.
Schengen Bölgesi’ne üye ülkelere seyahat etmek isteyen kişiler, seyahatlerini vize başvurusunda bulundukları Schengen ülkesinden başlatmak kaydıyla diğer Schengen ülkelerine aynı vize ile seyahat edebilmektedir. Schengen vizesi 90 güne kadar olan seyahatler için geçerlidir.
Avrupa Ülkeleri arasında imzalanan ve 1995'te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile bu Sözleşmeye taraf ülkeler arasında dolaşım serbestisi tanıyan bir bölge oluşturulmuştur. Bu sözleşmeyi imzalayan ülkeler, Schengen Bölgesi dışında kalan ülkelere ilişkin sınır geçişleri için ortak kurallar uygulamaya başlamıştır.
Toplamda 26 ülkeyi kapsayan Schengen Bölgesi, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Liechtenstein, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan’ı kapsamaktadır. İsviçre, İzlanda ve Norveç ise AB’ye üye olmadıkları halde özel bir anlaşma aracılığı ile Schengen Bölgesi’ne dahil olmuşlardır.

Fransa Vize Randuvusu


Fransa Vizesi Işlemlerinde Evrak Teslimi Vize Randevusu Sırasında Yapılmaktadır. Fransa Vizesi Randevusunda Evrak Tesliminin Yanında Parmak Izi Verme Işlemi De Yapılmaktadır. Vize Randevusunda Evrakların Eksiksiz Ve Vize Prosedürüne Uygun Şekilde Sunulması Gerekmektedir. İlk Kez Schengen Vizesi Başvurusunda Bulunan Kişilerin Parmak Izi Verme Zorunluluğu Schengen Vize Yönetmeliği Uyarınca Zorunludur. Schengen Vize Başvuru Işlemlerinde 25.09.2014 Tarihi Itibariyle Fransa’ya Vize Alacak Şahıslar Parmak Izlerini Içeren Biyometrik Bilgiyi Ibraz Etmelidirler. Fransa Schengen Vizesi Randevusunda Verilen Parmak Izi Bilgisi 5 Yıl Süreyle Geçerlidir Ancak Schengen Üye Devletlerinin Ikili Anlaşmaları Uyarınca Bir Başka Schengen Ülkesi Için Vize Talebinde Bulunulduğunda Bu Kural Ülkeye Göre Değişmekle Birlikte Yeniden Talep Edilebilir. Önceki Schengen Vizelerinde VIS Ibaresi Bulunanların Parmak Izi Vermesine Gerek Olmamakla Birlikte, Konsolosluğun Biyometrik Veri Tabanında Bir Güncelleme Söz Konusu Olduğunda Parmak Izi Vermek Amacıyla Çağrılabilirsiniz.
Pasaport Veya Kimlik Kartı Başvurularında Verdiğinizi Parmak Izleri Vize Başvurularında Geçerli Değildir. Pasaport Için Verilen Parmak Izi Ve Schengen Fransa Vizesi Için Verilen Parmak Izi Tamamen Birbirinden Farklı Prosedürlerdir Ve Her Iki Prosedürde Parmak Izinin Toplandığı Veritabanı Farklıdır.
Fransa Vize Randevusunda Sunulan Evraklarda Kullanılan Fotoğrafların Biyometrik Özellikte Olması Ve Diğer Schengen Vizelerinde Ve Pasaportlarında Kullanılmamış Olması Gerekmektedir. Fransa Vize Başvurusunda Sunulan Fotoğrafların Diğer Vize Evrakları Gibi Güncel Nitelikte Olması Gerekmektedir. Biyometrik Fotoğrafın Sizin Güncel Halinizi Göstermesi Gerekmektedir. Şapka, Bere, Gözlük Gibi Güncel Imajınızı Bozabilecek Veya Gölgeleyebilecek Fotoğraflarla Yapılan Başvurular Kabul Edilmez. Pasaportta Ve Kimlikte Kullanılan Fotoğraflar Fransa Vize Başvurusunda Kullanılamazlar.
Fransa Vizesi Başvuru Süresinin Sonucu Vize Randevu Tarihiyle Doğrudan Alakalıdır. Fransa Vizesi Randevusundan Sonra Vize Sonucu Fransa Konsolosluğunun Başvuru Dosyasını Incelemesinin Ardından 3 Ila 15 Iş Günü Içinde Sonuçlanır.
Fransa Başkonsolosluğu Gerek Gördüğü Takdirde Vize Başvuru Sahibini Mülakata Çağırma Hakkını Saklı Tutar. Bu Genellikle Istisnai Durumlarda Söz Konusu Olabilir.
Fransa Vize Randevusuna Nerede Girileceği Ikamet Adresi Ile Ilgilidir. Tam Vukatlı Nüfus Kayıt Örneğinde Ikametgahınız Neresi Görünüyorsa Randevu Işlemini De O Kentteki Temsilcilikte Gerçekleştirirsiniz. Fransa Ankara Büyükelçiliğinin Görev Alanı Içindeki Iller: İkametgah Adresi Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İçel, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Siirt, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak.
Fransa İstanbul Başkonsolosluğunun Görev Alanı Içindeki Şehirler: Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova.
Fransa Vizesi için gerekli evraklar;

• Fransa Vizesi Için Gerekli Evraklar Yapacak Olduğunuz Seyahatinizin Içeriğine Göre Değişiklik Gösterecektir. Fransa Turistik Vize, Fransa Ticari Vize, Fransa Ziyaretçi Vizesi Farklı Kapsamlarda Olan Fransa Vize Türleridir. Fransa Konsolosluğun Yetkilendirmiş Olduğu Vize Merkezlerinden Fransa Vizesi Için Gerekli Evrakları Öğrenebilir Ve Vize Başvuru Işlemlerinde Bulunabilirsiniz. Ayrıca Fransa Vize Işlemleri Için Gerekli Olan Evraklar Fransa Konsolosluğu’nun Ek Evrak Isteme Talebine Göre De Şekillenebilecektir. Şöyle Ki Fransa Konsolosluğu Başvuru Sahibi Hakkında Daha Kapsamlı Bilgi Edinebilmek Için Ek Evrak Talebinde Bulunma Hakkı Daima Vardır.
Fransa Vize Başvuru İşlemleri Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
• Fransa Vize Işlemlerine Yenilenmiş Bir Pasaportla Başlamayı Tercih Etmelisiniz. 10 Yıldan Daha Eski Pasaportlarla Yapılan Başvuru Işlemlerinizi Fransa Konsolosluğu Kabul Etmezken, Yıpranmış Ve Hasar Görmüş Pasaportlarla Yapılan Başvurularda Fransa Vize Başvuru Işlemleriniz Kabul Edilmeyecektir. Böyle Bir Durumda Fransa Konsolosluğu, Vize Başvuru Işlemlerinizi Onaylamış Olsa Bile, Ülkeye Girişiniz Ülkede Bulunan Sınır Görevlilerinin Sorumluluğunda Olacaktır.
Fransa Seyahatiniz Için Vize Almanız Gerekirken, Iki Ülke Resmi Pasaport Sahipleri Ise 90 Günü Aşmama Koşuluyla Fransa Vize Işlemlerinden Muaftır. Türkiye Vatandaşlarının Muhtemel Fransa Seyahatleri Öncesi Fransa Vizesi Almaları Gerekecektir. Fransa Konsolosluğu, Fransa Vizesi Için Yapılan Başvuruları Kabul Etmezken, Fransa Konsolosluğu Tarafından Yetkilendirmiş Danışmanlık Firmaları Aracılığıyla Fransa Vizesi Talebinde Bulunulabilecektir. Fransa Vize Işlemleri Için Yenilenmiş, Son 10 Yıl Içerisinde Alınmış Ve Seyahat Bitim Tarihi Itibariyle En Az 3 Ay Geçerlilik Süresi Olan Pasaport Ile Vize Başvurularında Bulunulmalı Yıpranmış Ve Hasar Görmüş Pasaportlar Fransa Vize Başvuru Işlemleri Için Kullanılmamalıdır. Fransa Vize Mülakatınız Için Tam Vaktinde Randevu Yerinde Olmalı Eksik Evrak Ile Yapacak Olduğunuz Her Başvuru Işlemlerinizi Ise Başarısız Bir Müracaat Gerçekleştirmenize Sebep Olacağı Unutulmamalıdır.
Fransa Vizesi Için Gerekli Olan Belgeleri Eksiksiz Ve Doğru Bir Şekilde Organize Ederek Fransa Konsolosluğu’nun Yetkilendirdiği Vize Merkezlerinden Fransa Vizenizi Edinebilirisiniz. Fransa Konsolosluğu Şahsi Yapılan Vize Başvurularını Kabul Etmezken Konsolosluk Tarafından Yetkilendirilmiş Vize Merkezleri Aracılığıyla Fransa Vizesini Alabilirisniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir