• DOLAR 32,39 %0.20
  • EURO 35,08 %-0.05
  • ALTIN 2.326,56 %0.26
  • BİST100 9.079 %-0.01
  • BITCOIN 70.318 %-0.98
  • ETHERIUM 3.561 %-0.73
23°

Eurasia Saç Ekimi Merkezi

Firma Kodu #235
Sektör Sağlık ve Sosyal Hizmetler
Adres Nişantaşı / Şişli İstanbul
URL https://eurasiahaircenter.com/
Şehir/Eyalet Ucar
Eklenme Tarihi 23.08.2023
PRP tedavisi vücudun kendi kendini iyileştirmesinde önemli bir rol oynar. Bu uygulama ile saç dökülmesini engellemeye de yardımcı olunur. Saç ekimi sonrasında da yeni köklerin açılan bölgelere yerleşmesini sağlar.

PRP “Platelet Rich plasma” anlamına gelir. Türkçe olarak “ trombositten zengin plazma” anlamına gelmektedir. Genel olarak PRP, kandaki Trombosit miktarının doğal yollarla arttırılması işlemidir. Bu sayede bölgenin iyileşme ve hücre yenileme hızını arttırmaktadır. PRP uygulamasıyla saç dökülmesi yaşayan kişilerin saçında, dolgunlaştırmak ve gürleştirmek amacıyla da uygulanabilir. Aynı zamanda saç ekimi operasyonlarında yapılan “PRP destekli FUE Saç Ekiminde” kullanılmaktadır.

PRP tedavisinin alerjik bir reaksiyonu yoktur. Ama her ihtimale karşın doktorla görüşme esnasında bu kontrollerin yapılması gerekir. Bu işlem doğru koşullar ve kurallar altına yapıldığı zaman hiçbir sorun ortaya çıkmamaktadır. PRP uygulaması hassas ciltlerde bazen kızarıklık ve küçük morluklar meydana getirebilir. Bu endişelenecek bir durum değildir.

PRP uygulaması ve kök hücre uygulaması arasındaki farklar belirgin düzeydedir. PRP uygulaması kök hücre işlemine göre daha ucuz ve kolay bir yöntemdir. Hemen hazırlanabilir ve uygulanabilir bir düzeydedir. Trombositler kök hücrelerdir. Kanımızda hazır vaziyette bulunurlar. Kök hücre için kulak arkasından biyopsi için deri alınır. Laboratuvar ortamında bir ay sürede üretilme işlemi yapılır. Bu işlem ayda bir olmak üzere 3 kere uygulanır. Kök hücre yoğunluk açısından PRP ‘ye nazaran daha zengindir. Fakat hazırlanma şekli ve süresi maliyeti açısından kişileri zorlayabilen bir durum haline gelebilir. Sonuç olarak PRP ile aynı sonuçları vermektedir.

Bunlar da ilginizi çekebilir