• DOLAR 32,50 %0.08
  • EURO 34,78 %-0.12
  • ALTIN 2.496,45 %0.48
  • BİST100 9.693 %1.77
  • BITCOIN 64.697 %2.37
  • ETHERIUM 3.107 %1.05
18°

Este Aura | PRP Ameliyatı Merkezi

Firma Kodu #236
Sektör Eğitim
Adres Abdi İpekçi Caddesi No:29 Atid Apt. K:2 D:3 Nişantaşı / Şişli İstanbul
URL https://esteaura.com/
Şehir/Eyalet Ucar
Eklenme Tarihi 23.08.2023
PRP (Platelet Rich Plasma) Türkçe olarak, tombosit yönünden zenginleştirilmiş kan plazması anlamına gelmektedir. Tıp alanında farklı durumlar için kullanılan PRP, doku yenilenmesi yani estetik dermatoloji, ortopedi, diş cerrahisi gibi birçok alanda çok tercih edilen teknik bir uygulamadır. Estetik dermatolojide PRP tedavisi saç ve cilt sorunlarının giderilmesi, cilt yenilemesi amaçlarıyla çok fazla kullanılır. Bu uygulama hastanın kendi kanından elde edilmiş plazma ile uygulandığı için oldukça güvenli bir yöntemdir. Herhangi bir alerjik reaksiyon oluşması söz konusu değildir. PRP uygulaması önce doğuda başlamış ve batıda da yaygınlık kazanmıştır. Çoğunlukla Japonya ve Kore’de bu uygulamaları çok sık görebilmek mümkündür.

PRP Elde Etmek ve Uygulamak

İnsan kanında milyonlarca trombosit bulunur. Kanın kimyasında bulunan bileşenler kana kırmızı rengini vermektedir. Kanda bulunan bu bileşenlerin santrifüj işlemiyle izole edilmesinden sonra elde edilen kısım trombosit yönünden çok zengin olan sıvıya PRP denilir. Elde edilen bu sıvı dermatolojik yöntemler kullanılarak cilde tekrardan enjekte edilmektedir. Elde edilen bu sıvı uygulanacak işlem için özel hazırlanmış tüplere alınır. Bu işlem thrombin dediğimiz serumdan elde edilmiş jel kıvamında hyaluronik asitle birleştirilerek daha etkili duruma getirilir. Lokal enjeksiyon, mezoterapi, dermaterapi, maske formunda uygulama PRP uygulamasında kullanılan yöntemlerdir.

PRP tedavisi kişinin kendi kan hücresinden elde edilmesinden dolayı herhangi bir yan etkisi ve alerjisi bulunmamaktadır. Bu tedavinin uygulama alanları;

. Ciltte oluşan kırışıklıklar

. Ciltteki ince ve derin çizgiler

. Ciltte meydana gelen çatlaklar

. Derinin solgun ve mat bir görüntüye sahip olması

. Ciltte aşırı yağlanma olması durumunda

. Ciltteki kuruluk dökülme gibi durumlarda

. Ciltteki sıkılığın kaybolması

Bu durumlarda cilde uygulanan PRP herhangi bir yan etkiye sebep olmaz ve kolay yöntemlerle tedavi tamamlanır. Ciltte yenilenme trombosit bakımından zengin solüsyon, ciltteki hücrelerin yenilenmesini sağlar ve derinin metabolik hareketlerinin düzenleyerek cildin daha genç bir görünüme kavuşmasını sağlar. PRP saç dökülmelerinde de en çok kullanılan uygulamadır. Saçların dökülmesini engeller, saç uçlarını besleyip çatallanmayı engeller, saçları besleyerek daha çabuk uzamasını sağlar ve saçlardaki matlık ve hacimsizlik tedavi edilir.

Cildin daha güzel daha genç ve fit bir görüntü elde edilmesi için en sağlıklı yöntemlerden biri olan prp uygulaması cilt tedavisinin yanı sıra boyun, dekolte, sakal, bıyık gibi bölgelerde de çok fazla uygulanmaktadır

Bunlar da ilginizi çekebilir