Yaz gelirken tüm sorunlarımız da geliyor bizimle bayanlar…

Terleme ile akan makyajlar, en güzel kıyafetlerimizde hareket özgürlüğümüzü kısıtlayan ter izleri,fışır fışır fışkıran kıl kökleri!

Kadın olmanın çok kolay olduğunu idea eden erkekleri altını çize çize kınıyorum o zaman.

Tabi erkek olmakta ne var diyen bayanları da. İnanın bakımlı erkek olmakta çok kolay değil.

Meydan okuyor gibi oldum biraz, sıcaktandır:)

Gelelim nem ve sıcaktan kusma yapan ve yüzde durmayan makyaja!

 Eger sabahtan yaptığınız makyajın akşama kadar freş kalmasını istiyorsanız, yapmanız gereken 2 şey var. Mutlaka ve mutlaka yüzünüzün akşam günlük bakımını yapın ve maalesef ki gün ortasında makyajınızı tazeleyin.

Akşam yaptığınız cilt bakımlarınızda çok yağ içerikli kremler ya da temizleyici kullanmayın. Cilt tipi yağlı olan her bayanın kâbusu olan makyaj kusması ve cildinizin cam gibi parlaması rahatsız edici olabilir. Ki çok kötü bir his.

Eğer kuru bir cilde sahipseniz avokadodan yardım alabilirsiniz. Limon ve avokado karışımı ile cilde hem beyazlatıcı etki hem de yağ dengesini düzenlemek için destek verebilirsiniz.

Benim gibi yağlı bir cilde sahipseniz. Kesinlikle toz maya ve limon maskesi öneriyorum. Hem yağ oranını aza indirmiş hem de sivilce ve kabartı gibi yüz beneklerinden kurtulmuş olacaksınız.

VE ERKEKLER!

Ne olur koca koca olmuş siyah noktalı burun gözeneklerinden yağ fışkıran ifadenize bu yaz yenilik getirin. (sözüm bakımlı ve temkinli erkeklere değil tabi)

Yanak üstü şeftali tüylerinizi aldırın ve sakal bakımınızı çok iyi yapın. Jilet gibi giyindiğiniz mavinin 50 tonu güzel gömleklerinizle, esnerken kol altında simit olmuş ter izlerine dikkat edin. TABİ BAYANLAR DA!

Bu ter izlerini önlemek için eczanede satılan toz ya da ter pedleri mevcuttur. Hem bayan hem erkeler için satılmaktadır.

Ücretleri fazla ya da gereksiz geliyorsa evde koltuk altına karbonat tozu sürebilirsiniz. Karbonat tozu gözenekleri tıkayacağından ter oranını aza indirecektir.Çok sağlıklı mı? Hayır. Çünkü ter bezlerinin işlevini yerine getirmesi lazım. Ama karbonat tozunda kimyasal karışım olmadığı için zararı da yoktur.

KILLAR MI?

İşte onlara tıbben hala bir çözüm bulunamadı. Lezar ve ağda işlemleri hariç. Erkek ya da bayan demeden yüzeysel tüy ve kıllarımıza dikkat etmekten başka çaremiz yok. Her birinize tek tek bereketli ve bakımlı bir yaz diliyorum. Pozitif ve hayatınıza renk katacak insanlarla karşılaşmanız dileğiyle…