Elâzığ 6.8 ile sallandı.Biz yıkıldık. Kırk bir can gitti. Adeta Dünya üzerimize çöktü.

Deprem bu fay kırılır, yer sarsılır, adı üstünde doğal afettir, Allah’tan gelir lakin deprem öldürmez, ihmal ve kusur öldürür. Biz bunları tartışacağımıza, ne gibi tedbirler almamız gerektiğini konuşacağımıza sosyal medyada cır cır öten, bam telimize basan, insanımsı bazı mahlûkatlarla uğraşıyoruz.

Elâzığ 6.8 ile sarsıldı, canımızdan can gitti. İçimiz yandı.Henüz olayın şokunu üzerimizden atamamışken ne olmuş ne bitmiş sağlıklı haberlere ulaşamamışken, depremin üzerinden bir saat bile geçmemişken sosyal medyada bazı leş kargaları türedi. Art niyetli haksız ithamları arka arkaya sıralamaya koyuldular. Ahlak yoksunu, insanlıktan nasibini almamış edepsizler deprem üzerinden hükümete vurmaya yelteniyorlar. “Yok efendim devlet neredeymiş, toplanan deprem vergileri nereye gitmiş, Afat niye müdahale etmiyormuş, neden yardım toplanıyormuş?” daha neler neler.

Dahası “O bölge Akpartili’ymiş, MHP’liymiş, iktidara yakınmış, gerici yobazmış, Kürt’müş, Türk’müş” gibi paylaşım yapanlar var. Tüh sizin insanlığınıza. Can bunlar can.

Biz bunlarla aynı ülkenin vatandaşı mıyız? Aynı havayı mı soluyoruz? Dahası biz insan isek bunlar ne tür bir yaratık?

Bre alçaklar, bre namussuzlar! Biz 1999 depremini hala unutmadık. O zaman devlet, üç gün deprem bölgesine ulaşamamıştı. İnsanlar enkaz altında günlerce çıkarılmayı bekledi. Kendi imkanları ile kurtulanlar günlerce aç susuz açıkta bekledi. Yurt dışından gelen yardım paraları ile devlet, memur maaşlarını ödedi. Devlet Elazığ’a üç saatte ulaşıp tüm imkanlarını seferber ediyor. En zor şartlarda bile milletinin yanında olduğunu gösteriyor.

Türkiye Cumhuriyeti devleti milletiyle bir bütündür, güçlüdür. Her türlü zorluğun üstesinden gelir. Milletini aç açık bırakmaz, namerde muhtaç etmez. Bu millet de üç beş leş kargasına pabuç bırakmaz.

Biz biriz, bütünüz. Konya, Alanya, Şanlıurfa, Trabzon, Tunceli, Denizli, Kocaeli, Ankara ve bütün illerimiz, Türkü, Kürdü, Arabı ile Sünni’si, Alevi’siyle yek vücut oldu, Elazığ’a yardım elini uzattı.

Depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, milletimize sabır ve başsağlığı dilerim.