Birkaç aydan beri ekonomi grafiğinde önemli dalgalanmalar oldu. Siyaset dünyası mitoloji kahramanlığı ile krizi tahterevalliye oturttu. Ülkede kriz vardı, yoktu tartışması küfürlü söylemlere kadar uzandı. Liderlerin çığlığı Amerika’dan Çin’e tüm dünyada yankılandı…

Vatandaş ilk defa iflas anlaşması denilen herhangi bir nedenle işlerin kötüye gitmesi, mali durumun bozulması sonucu, iyi niyetli ve dürüst esnafın koruma amaçlı, borçluların mahkemeye başvurarak konkordato kararı aldırtması sonucu icradan kurtulma yolunu deneyebileceği gündeme taşındı. Son aylarda konkordato ilan eden esnaf sayısında büyük artış olduğu haberlerde yer aldı…

Ekonomi Bakanımızın tedbirler paketini gün gün sıralanmaktadır. ABD’den yapılan açıklama politikada iyi intiba vermedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde kurulacak, “Kamu Maliyesi Değişim ve Dönüşüm Ofisi” ile birlikte çalışacağı bildirilen “Mckinsey” şirketiyle yapılan anlaşma iç politikayı tersyüz etti….

İlk tepki İyi Partiden geldi: Genel Başkan Yardımcısı, Durmuş Yılmaz, “.. Bilgilerin istihbarat yaparak diğer danışmanlık isteyenlere servis edebileceğini ve danışmanlık işinin yeterli olmayacağını.. “ açıkladı. İyi Partili Buğra Kavuncu, “ekonomiye adeta kayyum atandı. Ekonominin kozmik odasının yabancılara açılması doğru olmaz…” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, McKinsey ile yapılan anlaşmayı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiğini söyledi.

Tartışma alevlendi. Hazine Bakanı, Sn. Berat Albayrak; “Görüş alacağız ama yerli ve milli duruşla biz yöneteceğiz. Yapılan yorumlar cehaletten değilse ihanettendir" ifadelerini kullanmıştı. MHP lideri, Sn. Dr. Devlet Bahçeli, “Mckinsey İMF değil…” dedi ve Sn. Bakana destek çıktı. Bu şirketi desteklemesiyle kamuoyunu şaşırttı…

Cumhurbaşkanı, Sn. Recep Tayyip Erdoğan, nabız tuttu ve McKinsey anlaşmasıyla ilgili, "Bir danışmanlık şirketi üzerinden aklı sıra bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Tüm arkadaşlarımıza söyledim, bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim. Gerek yok, biz bize yeteriz…" dedi. Şimdi ne oluyor, herkes beklemede…. Sıkıntı artıyor!..

Bilge Kağan Kitabesi diyor ki, “Milletimi kalkındırayım, besleyeyim diye kuzeye, güneye ve doğuya On iki büyük sefer yaptım, savaştım… Açları doyurdum, çıplakları giydirdim. Yoksun milleti zengin kılım…”  Ey Anadolu!  Titre ve Kendine Dön..”