Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 31 Temmuz tarihinde sona erecek yapılandırma kapsamında ilan ve reklam vergisi, eğlence vergisi, iş yeri açma ruhsat harcı, tatil günleri çalışma ruhsat harcı, işgal harçları, kaynak suları harcı, tellallık harcı, bina inşaat harcı, hayvan kesim, muayene ve denetleme harcı, ölçü ve tartı aletleri muayene harcı, su, atık su ve katı atık ücreti, analiz ücretleri (havuz suyu, şebeke suyu, atık su), kazı tahrip ücretleri, otobüs ve minibüs ruhsat harcı ve durak aidatı ile belediye mülkünü kullanan kiracıların kira bedellerinin yapılandırılabileceği duyuruldu.

BORÇ FAİZLERİ SİLİNECEK

Yapılandırma kapsamında peşin ödeme yapanların gecikme faizinin de yüzde 95 oranında silineceğini kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Borcunu taksitle ödemek isteyenler için 6, 9, 12 ve 18 olmak üzere dört farklı seçenekler bulunuyor. İlk taksit 30 Eylül 2018 tarihi mesai saati sonuna kadar ödenebilir. Diğer taksitler ise birer ay atlamalı olarak ödenmeye devam edilecek. Yapılandırmanın devam edebilmesi için ilk iki taksitin zamanında ödenmesi ve bir takvim yılı içinde 2 taksitten fazla ihlal yapılmaması gerekiyor. Emlak ve çevre temizlik vergisi hariç tüm vergi borçlarının yapılandırabilmesine imkân sunan barıştan yararlanmak isteyenler başvurularını Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne şahsen yapabilecekleri gibi internet üzerinden www.antalya.bel.tr adresinden de yapabilecek. "