p>Konyaaltı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından,Doyran Mahallesi’nde örtüaltı patlıcan yetiştiriciliği yapan Ramazan KAYA’ya ait serada biyolojik mücadele ile ilgili tarla günü düzenlendi.

Doyran Mahallesinde yapılan tarla gününe Konyaaltı Kaymakamı İbrahim KEKLİK, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet ŞEN, Konyaaltı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Canan OTRUŞ, Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sıdıka Birgül YILMAZ, KONESKOP Yönetim Kurulu Başkanı Durali KOLPAK, Konyaaltı Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Sedat KARABULUT, Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürü Ali ÇETİN, AK Parti Konyaaltı Meclis Üyesi Osman Ali ECİŞ,  BİOBEST Genel Müdürü Mehmet OBA, Bölgemiz Muhtarları ve Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü Personelleri katılmıştır.

Biyolojik mücadele ile üretim yapılan serada faydalı böcek salımı uygulaması üreticilerimizle birlikte yapılmıştır. Sera sahibi Ramazan KAYA “Biyolojik mücadele sayesinde kalıntısız ve kaliteli ürün yetiştiriyorum” dedi, dekara 350 TL destek aldığını da belirterek biyolojik mücadelenin kimyasal mücadeleye göre maliyetinin daha düşük olduğunu söyledi.