p>Son günlerde Alanya sokaklarında herkesin konuştuğu ve tedirginliklerini belirttiği ortak konu yaklaşan turizm sezonunda kendilerini bekleyen olumsuzluklar ve karşı karşıya kalacakları ekonomik.

Bu konuda geçen dönem Alanya Belediyesinin bir önceki MHP meclis üyesi olan Cemal Palamutçu önemli tesbitlerde bulundu. Palamutçu'nun ifadesiyle turizm sektörünün lokomotifi pozisyonunda olan konaklama sektörünün temsilcileri yandık anam diye feryat figan ediyorlar,ediyorlar etmesine de acaba bunları duyan dinleyen var mı biraz şüpheli,diyor ve devam ediyor.Ne demek istiyorlar neden feryat ediyorlar açıkça ifade ediyorlar. Efendim bizler konaklama sektöründe hizmet üreten halk tarafından otelci diye adlandırılan sektörün temsilcileri olarak yaklaşan yangını ihbar ediyoruz diyorlar. Bunları duymaz isek ve duymamaya devam eder isek nemi olur. Olacakları bari birde biz seslendirelim zaten mevcut ortamda seslerine pek kulak veren yok gibi.
Bu arkadaşlar kredilerinin ötelenmesini, SGK primlerine yardımcı olunmasını,vergi ve KDV ödemelerinin ertelemesini,elektrik su gibi giderlerde indirime gidilmesini,turist taşımacılıgı yapan şirketlere uygulanması düşünülen yardımın tüm yıla şamil olmasını istiyorlar.
Bunlarında amma çok istekleri varmış diyenleri duyar gibiyim. Doğru ilk anda çok gibi görünen bu isteklerin karşılanması neden önemli ona gelelim. Ülkemizin tümünde degil yanlızca Alanya'mızda ikiyüzyetmişbinden fazla yatak yani yaklaşık yüzellibin oda var turizme hizmet veren bu tesislerin bünyesinde .Siz tüm ülkeyi şöyle bir gözünüzün önüne getirin ve durumun vehametini ve boyutlarını anlayın.
Bu kadar oda bu kadar yatak olan Alanya'mız yaklaşık yüzyirmibin kişiyi bu tesislerde istihdam ediyor turizm adına çalıştırıyor evlerine ekmek götürmelerine aracılık ediyor. Bu sektör sayesinde hareket eden diger sektörleride ele alırsak bu sayı katlanarak gider.Yani bu hepimizi yakından ilgilendirir hiçbirimiz Mısır'daki Sharm El Sheikh sahilinde boş terkedilmiş tesisler gibi yapıların arasında işsiz kalmak istemeyiz şüphesiz,diye ifade ettikten sonra,bu sektörün istihdam ettigi insanımızın işsiz kaldıgını şöyle bir düşünün. Ne yapacak bunlar eger sokakta işsiz olarak çaresizlige terk edilirlerse.Herhalde memleketin hayrına bir durum olmaz kanaatini taşıyorum.
Tüm bu insanımızın bakmakla sorumlu oldugu aileleri ödemek zorunda oldukları kira,elektrik,su, çocukların giderleri gibi birçok temel giderleri var gelirleri olmazsa ne olacak ömür boyu işsizlik parasına muhtaç olarak mı yaşayacaklar?diye soruyor ve birileri tabiiki sorumluluk makamında olan birileri bu durumu göz önüne getirmeli çözüm üretmelidir.Aile kurun en az üç çocuk yapın tavsiyelerini dillerinden düşürmeyenler haydi göreve çagrısını yapıyor.
Yarın birgün daha geç kalmış olacagımızdan bugünden tezi yok kafa yormak lazım.Bu konular ivedilikle ele alınmaz yeteri kadar ve hak ettigi boyutta ilgilenilmezse durum nereye dogru gider hiç düşünüyormuyuz bilmem?diyor.
Bankalar bu tesislerin sahibi olurlar ve buraları tekrar satarlar el degiştirmelerine aracı olurlar.Bu tamam da işte o zaman bizim turizm tamamen yad ellerin güdümüne girer muhtemelen bankacılık ve sigortacılık sektörleri gibi yabancı sermayenin eline geçer.
Olsun canım nasıl olsa bu tesisler burada hiç kimsede onları alıp götürecek degilya diyenler olabilir ama şunu unutmayalım bu milli sermayeyle yapılmış olan işletmeler degerlerinin çok altında el degiştirirler bizlerde bakar dururuz. Ondan sonra kendi ülkemizde yeni sahiplerin hizmetkarı olur onların emir komutasında yaşar dururuz ki bu bizim yüce Türk milletimize çok uyan bir durum olmaz.
Görünen köy kılavuz istemez tehlike çanlarını çala çala geliyor.  Hükümet acilen bu konuya el atmalı ve geç kalınmadan durum kontrollarında olmalıdır. 2016 Turizm sezonuna bu kaygılarla giriyoruz inşallah hayırlısı.Tehlike gelmeden ve ortalıgı darmadagın etmeden alınacak tedbirler maliyet açısından daha hesaplı daha dogru olur kanaatindeyim. Hasta olmadan aşılanmak hasta olduktan sonra ugraşmaktan evladır diyerek sözlerini tamamlıyor.
Rus turistin yüzde otuzunu doldurduğu Antalya bölgesi otelcileri son gelişmelerle gelinen noktada duruma birde terör etkisini katınca haklı olarak tedirginler ve ne olacagını kestiremez bir haldeler ve bu durum tüm bölge insanını etkilemekte. (ortadoğugazetesi)