p>Beşir Atalay, çözüm sürecinde valilere \'\'Operasyon yapmayın\'\' şeklinde bir talimat gidip gitmediğine ilişkin \'Hayır öyle bir şey yok\' dedi.
AK Parti Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay, \'\'Aslında biz CHP\'yi değiştirdik. AK Parti\'nin politikaları ve Türkiye\'de izlediği siyaset tarzı CHP\'yi epey değiştirdi ve bundan memnunuz\'\' dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay, Van\'da Funda Görey\'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.  

\'\'NE SÖZLÜ NE YAZILI ÖYLE BİR ŞEY YOK\'\'
 

Atalay, çözüm sürecinde valilere \'\'Operasyon yapmayın\'\' şeklinde bir talimat gidip gitmediğine ilişkin \'\' Hayır öyle bir şey yok. Biz hep şöyle söylemişizdir. Kamu düzeni çözüm sürecinin alternatifi değildir. İkisi birden yürüyecektir. Hiçbir yerde ne sözlü ne yazılı öyle bir şey yok. Olamaz da…
Güvenlik birimlerine \'görevinizi yapmayın\' denir mi? Bunları çok istismar ediyorlar. Çok yalan yanlış şeyler yazılıyor. Bir yerde silah hareketi varsa buna güvenlik birimleri ve oradaki mülki idare müdahale etmeyecek mi? Böyle bir şey olabilir mi?
Ama o dönemde şunlar yapıldı. Yaylalar vesaire daha özgür alanlar bazı vatandaşların daha rahat hareketi o yönde tedbirler alındı yaylalar yasak alanlardı oralar açıldı hayatı normalleştirme yönünde o tür tedbirler alındı.