p>Kırgızistan Parlamento Seçimlerini gözlemlemek üzere Kırgız Cumhuriyeti Hükumeti tarafından davet edilen Türk Keneşi Ortak Gözlem Heyeti seçim gözlem misyonunu 4 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirildi.
Türk Keneşi gözlem misyonu heyeti Sekretarya yetkililerinin yanısıra Azerbaycan, Kazakistan ve Türkiye\'den gelen temsilciler ile Türk Akademisi yetkililerinden oluşturuldu.
İki gruptan oluşan heyetin bir ekibi Bişkek\'te, diğer ekibi Oş\'ta seçim gözlemciliği yaptı.
2 Ekim 2015 tarihinde başlayan Misyon çalışmaları 5 Ekim 2015 tarihinde sona erdi.
Gözlemci Heyetinin Başkanlığını üstlenen Türk Keneşi Genel Sekreteri Büyükelçi Ramil Hasanov ve genel Sekreter yardımcısı Dr Örner Kocaman, 5 Ekim 2015 tarihinde Bişkek\'te gerçekleştirilen basın toplantısı ile gözlem misyonunun faaliyetlerinin sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Diğer yandan, Oş\'ta gözlem misyonu faaliyeti gerçekleştiren ekibin çalışmalarının neticeleri de kamuoyu ile paylaşıldı.

Halihazırdaki gözlem misyonu Üye Ülkelerde gerçekleştirilen seçimleri izlemek üzere Türk Keneşi tarafından oluşturulan yedinci misyondur. Türk Keneşi\'nin oluşturduğu ortak gözlemci heyetleri daha önce Ekim 2011\'de Kırgızistan\'ın Oş şehrinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, Ocak 2012\'de Kazakistan\'ın Güney Eyaletinde Parlamento Seçimlerini, Ekim 2013\'te Azerbaycan\'ın Karabağ Ağdam bölgesinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, Ağustos 2014\'te Türkiye\'nin İstanbul şehrinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, 27 Nisan 2015\'te Kazakistan\'ın erken Cumhurbaşkanı seçimlerini ve Türkiye\'de 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerini gözlemlemiştir.