p>Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün son 6 aylık bir çalışmayla ilgili de bilgi vererek Alanya’daki konaklama envanterini yenilediğini açıkladı.

\ \ \ \

Başkan Yücel, kamuoyundaki bu konudaki bilgi kirliliğinin önüne geçmek için son 6 ayda bir çalışma yaparak  belediye belgeli ve bakanlık belgeli konaklama tesisleriyle ilgili Alanya’nın bir fizibilitesini çıkarttıklarını ifade etti.  Belediye Başkanı Yücel, bu çalışmayla Alanya’da ne kadar otel, ne kadar konaklama tesisi, ne kadar oda var, ne kadar kişiye hizmet verebiliyoruz bu konularda resmi olarak bir çalışma yaptıklarını söyledi. Yücel, “ Beldelerimiz, köylerimiz ve merkez dahil olmak üzere tüm mahallerde bu çalışmayı yürüttük. Bir çok kişinin hayali rakam üretmesinden sonra bu çalışmayla her şey netlik kazandı. Hem belediye belgeli,  hem Turizm Bakanlığı belgeli hem de bakanlık belgesini alarak belediye belgeleriyle birlikte ruhsatlandırma aşamasında olan, belediyeye müracaat etmiş tesislerin net rakamları çıkartıldı. Alanya’da otel, apart otel ve pansiyonlar olmak üzere toplam;

\ \ \ \

Konaklama tesisi; 584, Oda sayısı; 77 Bin  502,  Yatak sayısı;  170 bin 890 

\ \ \ \

Yapılandırma taksit ödemesi 31 Temmuz

\ \ \ \

Başkan Yücel Yapılandırma taksitleri ilgili de bir hatırlatma da bulunarak, “ Biliyorsunuz ki 7020 ve 5736 sayılı kanuna uygun olarak yapılandırmaların son taksidi bu ayın 31’i Pazartesi sona eriyor. Bu aftan yararlanan vatandaşlarımızın da bu tarihe kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor. Bu da vatandaşlarımızın menfaatine olacaktır” dedi.

\ \