p>ALANYA Liman İşletmeleri Denizcilik Anonim Şirketi (ALİDAŞ), bünyesinde bulunan Harbour Restaurant işletmecisi Selçuk Doğan, verdiği hukuk mücadelesini kaybedince Harbour restaurantı bırakmak zorunda kaldı. Yaklaşık 5 ay önce ALİDAŞ tarafından ihale edilen, Alanya’nın en güzel mevkiide yer alan, Alanya’ya gelen bir kişinin mutlaka görmek için uğradığı ve denize nazır muhteşem manzarasıyla herkesin gözdesi olan Harbour Restorantı Doğanay Otel sahibi, Turizmci Selçuk Doğan, yıllık kirası 130 Bin Euro’ya işletiyordu. Turizmci Selçuk Doğan’a, ALİDAŞ yetkilileri çok düşük kiraya işlettiğini, bu kiranın artırılmasını söylemeleri üzerine 5 ay önce kapalı zarf usulüyle ihaleye çıkmıştı.
KUYUMCU VE YORULMAZ İŞLETECEK
İhaleye; Turizmci Bülent Bulut 95 bin Euro, Selçuk Doğan'ın teklifi ise 130 bin Euro, Turizmci Müfit Kaptanoğlu 145 bin Euro vererek ihaleye katıldılar. İhalede en yüksek teklifi sunan Kastalia Tatil Köyü Otel Sahibi Turizmci Hüseyin Kuyumcu ve birlikte işletecekleri Turizmci  Feyzullah Yorulmaz yıllık 215 bin Euro ile Harbour Restaurantın yeni sahipleri olmuştu. Kuyucu- Yorulmaz ikilisinin vermiş oldukları teklif karşısında komik rakama kiracı olarak bulunan Selçuk Doğan ihalenin yasal olmadığı gerekçesiyle hakkı aramak için mahkemeye gitmişti.

İHALE SON DERECE YASAL

İhale sonrası yeni işletmecilerine teslim etmeyen, Selçuk Doğan'a sert tepki gösteren ALİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç ise "İhalenin son derece yasal olduğunu, söz konusu yerin ihalesini ilanla duyurmadıklarını 'Harbour'un sözleşme süresi bittiğinde haberdar olmak istiyoruz' diyenlere haber verdiklerini, kapalı zarf usulüyle yapılan ihalenin yeni işletmecilerine hayırlı olsun’’demişti
DOĞAN MAHKEMEYİ KAYBETTİ
İhale sonrası işlettiği Harbour Restaurantı bırakmak istemediği ve kanunu yolları hakkını sonuna kadar arayacağını kamuoyuna duyuran turizmci Selçuk Doğan, yapılan ihalenin yasal olmadığı gerekçesiyle açtığı davayı kaybetti. Doğan’a Alanya’nın önde gelen bir takım kişilerin ‘’Artık bu işi fazla uzatma zaten bedavaya oturuyordun gel inadından vazgeç’’ demeleri ve ailesi tarafından "biz istenmeyen yerde durmayız demeleri" üzerine geri adım attığı öğrenildi.
HARBOUR GİTTİ, RIHTIM GELDİ
Kastalia Tatil Köyü Otel Sahibi Turizmci Hüseyin Kuyumcu ve Turizmci  Feyzullah Yorulmaz’ın yıllık 215 Bin Euro kiraladığı ile Harbour Restaurant yeni sahipleri tarafından Rıhtım Restaurant adı altında işletileceği bildirildi. www.gazete alanya.com ailesi olarak yeni işletmecilere hayırlı olsun der bol kazançlı sezonlar dileriz..