p>Antalya Büyükşehir Belediye Alanya Koordinatörü makamında düzenlediği basın toplantısında eleştirilere cevap verdi.

Güney “ Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörlüğü’ne başladığım günden itibaren Alanya’da hiçbir birimi olmayan Büyükşehirin tüm birimlerini Alanya’da faal hale getirdik. Şu anda tüm birimlerimizle Alanya’nın en ücra noktasına kadar 24 saat hizmet verebilir durumdayız. Bu süreçte Alanya’ya özellikle alt yapıda önemli yatırımlar yaptık. Yatırımlarımız tüm hızıyla sürüyor. Hal böyle iken, MHP ve CHP İlçe başkanları birçok konuda olduğu gibi 1 Kasım seçimleri öncesi Büfeler üzerinden Büyükşehir’i kamuoyu önünde küçük düşürücü açıklamalar yaparak  vatandaş üzerinde bir algı operasyonu yapma gayreti içine girmişler..

Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanı Şengül Yeşildal’ın siyasi etik ve kurumlar arası saygı sınırlarını zorlayan sözleri ile ilgili açıklama yapma gereği gördük.

Sayın Şengül Yeşildal, ihaleye fesat karıştırma, kamuoyunu zarara uğratma gibi iddialar ile yargılanan, partisinin milletvekili Mustafa Akaydın dönemi ile bizim dönemimizi karıştırmasın. Yandaşlarını belediyeye doldurma, belediye kaynaklarını yandaşlarına akıtma dönemi 30 Mart 2014 tarihi ile son bulmuştur. Artık Büyükşehir belediyesinin tüm uygulamaları hukuk kuralları içinde yönetmeliklere göre yapılmaktadır.

6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile Alanya’da tüzel kişilikleri kaldırılan beldelerin sorumluluğu altında bulunan 41 adet büfe kanun ve yönetmeliklerin gereği olarak Valilik Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesine devredilmiştir. 6360 sayılı Yasanın Geçici 1. Maddesinin 3. Fıkrası, 6360 sayılı Yasanın Geçici 1. Maddesinin 5 Fıkrası, Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 81. Maddesinin 1 Fıkrası ve 3621 sayılı Kıyı Kanunun 13. Maddesi, büfelerin Büyükşehir Belediyesi\'ne devredilmesi gerektiğini net şekilde ortaya koymaktadır.

Büyükşehir Belediyesinin kanunların kendisine verdiği görevden kaçması, başkasına devretmesi ya da kanunları görmezden gelmesi beklenemez.  Tüm uygulamalarını hukuk kuralları içinde yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi tamamen hukuki süreç içinde büfelerin devrini almış ve kamuoyuna açık şeffaf ihaleler ile kiralamasını yapacaktır.
Büyükşehir Belediyesi Valilik Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından devredilen 41 büfeden ayrı olarak, Maliye Bakanlığından protokol ile 22 adet büfe kiralamıştır. 
Bu büfelerden 9 tanesi için geçtiğimiz günlerde kamuya açık ihale yapılmış ve büfeler 31 bin lira 39 bin lira arasında değişen rakamlar ile kiraya verilmiştir.

Bu ihaleler gibi bundan sonra yapılacak olan ihalelerde tamamen kamuya açık ve şeffaf şekilde yapılacaktır.  Bu ihalelere tüm vatandaşlarımız gibi yakışız iddianın sahibi sayınYaşildal da katılabilir, teklif verebilir, yada gözlemci olarak yer alabilir.

Büyükşehir Belediyesi tarafından şu ana kadar tüm Antalya’da yapılan büfe ihaleleri kamuoyuna açık, dileyen herkesin katılabildiği şeffaf ihaleler olmuştur.  Sayın Yeşildal’ı şeffaf bir ihalede nasıl peşkeş çekileceğini açıklamaya davet ediyoruz. Ya da bir örnek göstermesini bekliyoruz.


MHP İlçe Başkanı Hilmi Er, Alanya’ya hiçbir hizmet yapılmadığını ileri sürüyor. Alanya’nın tamamında alt yapı sorunlarını büyükşehir belediyesi çözüyor. Bu konuda da göreve geldiğimiz günden itibaren su, kanalizasyon ve arıtma konusunda 83 milyon liralık yatırım yaptık. Bu yatırımlar arasında Hilmi Er’in yaylası da var. Er’in yaylasına 6km.’den su getirdik. Bir o kadar da yol yapımı ve asfalta harcadık. Yatırımlarımız devam ediyor.  Sayın Er, herhalde Alanya’nın yaklaşık 100 milyon lira borcunun büyükşehir tarafından ödendiğini bilmiyor. Büyükşehir’de her şey açık ve şeffaftır. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yoktur.  Ayrıca yasa ve yönetmelikler doğrultusunda mülki amir büfeleri Büyükşehire vermiştir. Yasalara uygun bir uygulamayı farklı yönlere çekmek siyasi rant elde etme çabasından başka bir şey değildir. 

Alanya Halkı yapılan çalışmaları yakından takip ediyor. Kimlerin neyin peşinde olduğunu çok iyi biliyor. Biz her zaman halkımızdan güç aldık. Onlarda her zaman bizlere destek verdi. 7 Haziran seçimlerinde Alanya’da verdiği oyla kimlerin başarılı olduğunu gösteren halkımız 1 Kasım seçimlerinde de en doğru kararı verecektir.