p>Alanya Belediyesi ve Bir Alanyamız Var Derneği tarafından Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na sunulan ve hibe almaya hak kazanan “Spor Emek El Ele” projesi hayata geçiyor.  Belediye Başkanı Yücel ve Dernek Başkanı Sönmez projenin hayata geçmesi için protokol imzaladı.

\ \ \ \

Alanya Belediyesi, Bir Alanyamız Var ve Alanya Koza Ürünleri ve El Sanatları Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin ortaklaşa yürüttüğü ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKA) sunduğu “Spor Emek El Ele” projesi hibe almaya hak kazandı. Projenin uygulanması için gereken makine ekipman teslim toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Belediyesi Encümen Odası’nda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Bir Alanyamız Var Dernek Başkanı Süleyman Sönmez, ilgili müdürler Uzman Fizyoterapist Erdem Demir ve proje koordinatörleri katıldı.

\ \ \ \

TOSMUR’A SPOR TESİSİ AÇILACAK

\ \ \ \

Spor Emek El Ele projesi kapsamında Tosmur Ek Hizmet Binasına bayanlara yönelik spor salonu açılıyor. Geliştirilen proje kapsamında bu ayın ortalarına doğru Tosmur Ek Hizmet Binası’nda bayanlara özel açılması planlanan Spor Tesisi için fitness ve spor ekipmanlarının alımı gerçekleştirildi.

\ \ \ \

ERKEN TEŞHİS İÇİN SKOLYOZ ÖLÇÜM CİHAZI

\ \ \ \

Proje kapsamında lise çağındaki gençler, omurga sağlığı taramasından geçirilecek. Alanya Belediyesi’nin uzman fizyoterapisti tarafından sağlıklı bir nesil için aktif olarak devam ettirilen Omurga Sağlığı Ve Postür Eğitimleri’ne ek olarak “skolyoz”  taramalarında kullanılması amacıyla “skolyoz ölçüm cihazı” yine proje kapsamında temin edildi.

\ \ \ \

KADINLAR VE ENGELLİLER İÇİN ÜRETİM MALZEMELERİ ALINACAK

\ \ \ \

Alanya Koza Ürünleri ve El Sanatları Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından geliştirilen engelliler ve kadınlara yönelik yapılacak aktiviteler için ürün alımının da Mart ayı ortasına doğru temin edileceği açıklandı. Bu proje kapsamındaki ürünler ise kadınlar ve engelliler için atölyelerde muz lifi ve ipek kozasından üretilen el işleri için gerekli malzemeleri kapsıyor. 

\ \ \ \

YÜCEL: “DAHA SAĞLIKLI BİR ALANYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

\ \ \ \

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, imzalanan protokolün ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Kadınlarımız, gençlerimiz ve engelli vatandaşlarımız için başlattığımız projelerimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. BAKA desteği ile projelerin uygulanması için gereken teknik donanım ve malzemeleri alıyoruz. Şimdiden Alanyamıza hayırlı uğurlu olsun. “ dedi.  

\ \